USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Вода з крану у Луцьку - придатна для пиття

6 Грудня 2016 22:12
Чи безпечно пити сиру воду з водогонів Луцька і чи відповідає вона державним стандартам якості з’ясовували журналісти у фахівців КП «Луцькводоканал».

Підприємство забезпечує питною водою не лише обласний центр Волині, але й 14 приміських сіл. Зі слів головного інженера «Луцькводоканалу» Сергія Строка, воду у місто постачають з артезіанських свердловин, - йдеться у матеріалі 0332.ua.

«Підземні води характеризуються підвищеним вмістом заліза, тому для того, аби вода відповідала нормам, ми її спочатку знезалізнюємо. Для знезараження води на Гнідавському, Омелянівському та Дубнівському водозаборах встановили гіпохлоритні установки, і тепер замість хлору використовуємо гіпохлорит натрію», - розповідає інженер.
Зі слів начальника хіміко-бактеріологічної лабораторії підприємства Тетяни Ведмідь, луцька питна вода відповідає усім державним нормам якості.

«Щоденно ми робимо скорочений хімічний аналіз води і раз на місяць – повний. Окрім цього, раз в день робимо бактеріологічний аналіз і раз на годину перевіряємо воду на хлор. Усього визначаємо якість води за 22 показниками. Усі вони відповідають державним санітарним нормам і правилам. Раніше була проблема з вмістом заліза, нині, після встановлення станції знезалізнення води, вона відпала. Тому нашу воду з-під крана можна пити без проблем для здоров’я», - повідомила вона.
Щодо осаду, який після кип’ятіння залишається в чайнику чи каструлі, Тетяна Ведмідь називає його нормальним явищем. Переконує, що це - нешкідливі для організму солі кальцію та магнію, які мають бути у живій воді. На думку головного інженера підприємства Сергія Строка, фільтри, які нині широко рекламують, якість води особливо не покращать. Він каже, що доочищена і відфільтрована вода – насправді мертва вода та ніякої користі організму не приносить.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 6 Грудня 2016 23:39
Вот почему-то верю...
Ай-я-яй Показати IP 7 Грудня 2016 00:54
А які стіни тих резервуарів з водою, всі у грибку і плісняві, і їм не стидно казати шо їхня вода відповідає нормам...
Читач до Ай-я-яй Показати IP 7 Грудня 2016 08:35
А в селах в колодязях такі самі стіни - і вода чиста, і п'ють її всі, і здорові.
ЗМІ Показати IP 7 Грудня 2016 09:17
Вода в Луцьку НЕ придатна ні до для чого. Хіба що руки і ноги вимити. Після очищення луцька вода проходить друге забруднення по брежнєвських трубах сімдесятих років виробництва. Зверніть увагу, коли на якийсь час відключена вода внаслідок аварії на водогоні, а потім її включають: що тече з крану? Луцька вода не очищається від молекулярного заліза. Це не "ржава" вода, це - залізо на рівні молекул, яке не відстоюється. Очищення на молекулярне залізо - дуже дорога процедура і в Україні не здійснюється. Взагалі, Україна за 25 років незалежності ще не встигла затвердити на воду свої ГОСТи. Ми користуємось радянськими ГОСТами 1973 року. Лікарі стверджують, що 70% хвороб від води: печінка, нирки, шлунок, щитовидна залоза, жовчний міхур - це усе вода.
Волинянин Показати IP 7 Грудня 2016 09:24
Проби води ви берете безпосередньо на водозаборі, а чи здійснювалася перевірка проб води з під крана у квартирах?
лучанка Показати IP 7 Грудня 2016 09:53
Чому ніхто не пише про якість труб, якими ця "цілюща водичка" потрапляє до нас в оселі? Знаючи про жахливий стан труб в них ще повертається язик стверджувати що фільтви на воду неефективні? Я б виклала відео із заміни відпрацьованого фільтру...., оце відеошедевр на явий варто подивитись. А колодязьну воду не варто порівнювати, відро,як транзит для води явно не до порівняння із 30-50ти літнніми трубами.
Иван Показати IP 7 Грудня 2016 09:58
Как только нальёшь в литровую банку холодную воду, то сразу заметны какие-то плавающие частички (за осадок после кипения я не говорю) - наверно туда домешивают пищевые добавки чтоб вода была вкуснее )))
Євген Показати IP 31 Травня 2018 15:02
Ось як і завжди, більшість коментарів гнівних, прямо таки обурливих, як так, які труби брудні, яка вода страшна. Стаття написана про факти, такі які вони є, але люди в нас такі що їм завжди щось не то. Нам усім краще бути більш толерантними і дивитися на ті речі які від нас залежать. Кажемо вода у крані погана а самі ж забруднюємо водойми і навколишнє середовище і що найгірше власний організм усілякою хімією, колою, чіпсами... Грибок у колодязях і баках і водоймах бачимо а у себе під носом не бачимо. Що вже говорити про наше любе місто, особливо після того як розтанув сніг...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus