USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Водіям, які не пропускають швидку, пригрозили підвищеними штрафами

28 Липня 2020 07:00
В Україні можуть збільшити штраф для водіїв, які не хочуть пропускати карету «швидкої допомоги».

Про це під час щоденного брифінгу заявив глава МОЗ України Максим Степанов, передає УНІАН.

Водії не пропускають медиків

«Існує проблема щодо того, як водії пропускають «швидку допомогу». І я переконався сам, коли ми їздили на виклики. Не завжди наші водії, які перебувають на дорогах, пропускають карету швидкої допомоги».

Степанов також додав, що покарання слід посилити, оскільки від швидкості пересування автомобіля з медиками залежить життя громадян.

Читати ще: Невидимий фронт: робочі будні швидкої допомоги на Волині

«Мені здається, що треба суттєво збільшувати штрафи та покарання для тих, хто не пропускає «швидку». Йдеться про життя громадянина, час може йти на хвилини, тому важливо швидко довезти людину до лікарні».

Статистика

Станом на 27 липня 2020 року близько 67% машин «швидкої допомоги» не приїжджають на виклик вчасно. Таким чином дві третини пацієнтів не отримують необхідну екстрену медичну допомогу. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов та заступник міністра Ірина Садов’як під час брифінгу заявили, що тільки 17 – 18% «швидких» вкладаються у відведений час.

Встановлені нормативи становлять 10 хвилин по місту і 20 хвилин по передмістю. За цей час мають доїжджати не менше 75% «швидких». Із загальної кількості випадків, а це 6,8 мільйона дзвінків, – 4,7 мільйона є несвоєчасними.

Нагадаємо, в Україні запроваджується чотири категорії терміновості викликів і відповідно – алгоритмів реагування на них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Липня 2020 14:52
Шановні журналісти! В ПДР є чітко визначений пункт - дати дорогу. А пропустити можна чарочку вдома. Чи ви під час навчання українську мову прокурили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus