USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Називав себе месією і вивіз в ліс: водій BlaBlaCar зґвалтував пасажирку

5 Вересня 2019 18:08
Водій BlaBlaCar зґвалтував попутницю, яку через сервіс знайшов з Одеси до Черкас. Про це повідомила подруга потерпілої Анастасія Ліпінська в Facebook, пише видання «Страна».

За інформацією дівчини, інцидент стався 30 серпня. Її 26-річна подруга знайшла через сервіс 51-річного водія Олександра Андрієнка, який погодився довезти її до Черкас, де на дівчину чекав молодий чоловік. При цьому уточнюється, що з ними в авто повинен був їхати ще один попутник, проте з невідомих причин його не виявилося.

Дорогою, за інформацією подруги потерпілої, чоловік пригостив її кавою. Випивши напій, вона відчула слабкість і сонливість. У процесі спілкування водій говорив дівчині дивні речі про те, що він месія і посланник Божий. Також він хвалився, що у нього є друзі в поліції і намагався приставати до пасажирки. Дівчина стала побоюватися і почала відсилати інформацію про її місцезнаходження своєму хлопцеві.

Коли вони під’їхали до Сміли, водій, не чекаючи, поки дівчина втратить свідомість, відвіз її в ліс і, погрожуючи ножем, зґвалтував. Після цього він довіз дівчину до Черкас. Опинившись в місті, вона звернулася в поліцію і написала заяву про зґвалтування. За словами подруги постраждалої, вона надала правоохоронцям всю інформацію про ґвалтівника, включаючи повне ім’я, фото, марку і номер машини.

У день звернення потерпілої поліцейські попросили надати одяг, в якій вона була в момент зґвалтування. Коли дівчина привезла його, поліцейські відразу відмовилися приймати речі. Потерпіла кілька днів намагалася віддати одяг в поліцію як речовий доказ. Після того, як її все ж взяли, документів про підтвердження прийняття речових доказів дівчині не видали.

«Дівчина щодня приходила і продовжує приходити у відділення, проте поліцейські не надають їй доступ до її справи і результатів судмедекспертизи, не говорять, на якому етапі її справа, не приймають докази, не проводять допитів...» Чого ти приперлася в відділення?"- питав у потерпілої слідчий. Зараз він за межами міста і не виходить на зв’язок», – пише Анастасія.

«Ми були шоковані, дізнавшись про ситуацію, яка сталася. Це абсолютно неприпустимо, і такі люди безумовно повинні нести відповідальність за свої вчинки. Ми відразу ж зв’язалися зі слідчим Черкаського відділення поліції, відповідальним за ведення справи, щоб передати йому дані про водія, який зареєстрував профіль на платформі BlaBlaCar. Ми зібрали всі дані, щоб оперативно їх відправити в поліцію, як тільки ми отримаємо відповідний запит. Минуло кілька днів, і за станом на 5 вересня поліція ще не відреагувала», – заявили у компанії BlaBlaCar.

Потерпіла побоюється, що за час, поки затягується слідство, водій зможе виїхати в Крим, де він і проживає. Зараз же він перебуває в Золотоноші, але поліція не затримує його і не викликає на допит. Повідомляється також, що місцеві жителі бачили його в місті.

Як пише bigmir.net з посиланням на місцеве видання «Вечірні Черкаси», речник обласної поліції Дмитро Грищенко факт звернення про зґвалтування підтвердив. Зараз проводиться перевірка.





Нагадаємо, в 2016 році в Україні відбувся резонансний злочин, пов’язаний з сервісом BlaBlaCar. 4 квітня 2016 року Тарас Позняков на власному автомобілі Audi A6 виїхав зі Львова до Києва. Дорогою він погодився підвезти двох осіб, які представилися учасниками АТО. Однак до міста Тарас Позняков не доїхали, а зник. У травні поточного року Дмитру Голубу, який зізнався у вбивстві водія, винесли довічний вирок. Другий підозрюваний у справі загинув в березні 2019 року в результаті вибуху в квартирі на проспекті Науки в Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ваван Показати IP 5 Вересня 2019 19:13
Судячи по переписці то ці двоє один одного варті.
Олександр Показати IP 5 Вересня 2019 19:46
Попри те, що поліція наша - самі знаємо яка і якщо це все правда, то слідчий має сидіти, а все начальство по вертикалі - звільнене з посад за статтею, однак не можу не відзначити, що спілкування цієї "пари" - щось із чимось. Дуже романтично, так сказать
Джек Показати IP 5 Вересня 2019 22:21
Шо за бред?Її ізнасідували,вона пише-вибач в мене не було вибора...як ніби в неї нокію 3310 вкрали
ВВ до Джек Показати IP 6 Вересня 2019 10:23
Якби тебе чувак з тілом "Вірастюка" хапав в ліс щоб жахнути, ти б напевно "сам цього захотів", адже життя важливіше.. Думай джек що пишеш, адже є набагато сильніші, які тебе в дульку скрутять і не впріють.
Джек до ВВ Показати IP 6 Вересня 2019 12:00
Та при чому сильніші чи слабші,проти лома нет прийома. Суть в тому шо вони собі переписуються дальше ніби це не шось супер страшне сталось. Вона должна була написати-ЖДИ МЕНЕ ТАМ І ТАМ З МЄНТАМИ І ПОРВИ ЙОГО НА МЄЛКІ КУСОЧКІ
Андрій Показати IP 6 Вересня 2019 11:06
Знов нацполіція знов проблеми....ну неможуть в поліції народу служити хочуть знов другу врадіївку!!!!
Хм Показати IP 6 Вересня 2019 15:28
Лист на імя Зеленського писати потрібно + вказати кому писала заяву, хто приймав заяву і в якому відділку, розберуться думаю
Просто Показати IP 7 Вересня 2019 09:12
А чому дійсно не скинула координати відразу ,номер машини,і не ловили його на трасі,і відразу заарештували б.....?Це теж питання?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus