USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Водії Волині працюють «на чесному слові»

1 Серпня 2014 15:47
Трудові права найманих працівників порушують волинські перевізники. Волинська прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері провела перевірки дотримання законодавства при перевезенні пасажирів. Про це інформують у прес-службі установи.

З'ясувалося, що волинські перевізники допускають порушення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом, використовуючи працю водіїв без укладення з ними трудових угод.

Так, один із підприємців, який здійснює внутрішні перевезення пасажирів автобусами, порушував вимоги законодавства про працю й понад рік не укладав трудових договорів з чотирма водіями. Він не заносив відомості про їхню роботу у трудові книжки, позбавляючи можливості включити час, який вони пропрацювали на таких умовах, до трудового стажу.

Заробітну плату працівникам роботодавець виплачував готівкою на руки, не сплачуючи з неї податку на прибуток з фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

За фактом порушення перевізником законодавства про працю розпочали кримінальне провадження, яке наразі скеровано до суду.

Усього Волинська прокуратура з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері за такими фактами у липні поточного року розпочала 5 кримінальних проваджень, 2 з яких уже скерували до суду з обвинувальними актами.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus