USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Володимир Лис розповів про екранізацію роману «Століття Якова»

25 Лютого 2016 10:10
Письменник Володимир Лис розповів, що на екранізацію свого роману «Століття Якова» чекає із внутрішньою тривогою. Про це Володимир Лис повідомив під час авторської зустрічі, що відбулася у книгарні «Є» 24 лютого. Про це інформують Хроніки Любарта.

«Чекаю на прем’єру з тривогою. Адже всі права належать видавництву і телестудії. Ще не знаю, що вони відзняли і що наробили. Знаю, що мав бути зовсім інший сценарист – Наталія Воробей, а потім виявилося, що ним буде Андрій Кокотюха. Ми з ним зовсім різні. Він кілька разів казав, що мені давали нагороду «Коронація слова» всупереч умовам. Слава Богу, що Кокотюхи там буде на 30 відсотків, а Лиса - на 70», – поділився письменник.

Нагадаємо, що зйомки фільму уже тривають, а телепрем’єра стрічки, зі слів Лиса, запланована на квітень-травень 2016 року.

Лис також розповів, що спочатку мало бути вісім серій «Століття Якова», однак, коли організатори все обдумали, то вирішили, що їх буде тільки чотири.

«Я трохи роздратувався. Але потім продюсери мене заспокоїли, сказали, мовляв, не переживайте за книжкою «Тихий Дон» взагалі три серії відзняли, думаю: «Ото втішили», – жартує письменник.

Володимир Лис дуже радіє, що чотирисерійний фільм буде українською. Однак, каже, що в ньому не буде поліського діалекту, який був своєрідною родзинкою роману.

«Нещодавно дивився фільм «Полковнику ніхто не пише», що відзняли за романом Габріеля Гарсія Маркеса. Стрічка дуже відрізняться від роману. Тому я подумав, що якщо вже й з Маркесом так обійшлися, то і зі мною нічого не трапиться», – віджартувався Лис.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 25 Лютого 2016 13:10
Читала роман «Століття Якова» . Дуже сподобався. ДЯКУЮ. Бажаю пану Володимиру - автору роману здоров'я і довголіття і ще не одну книгу написати !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus