USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волонтери привозять собак з Рівного до луцьких зоозахисників

10 Червня 2015 09:29
Протягом року до КП «Ласка» зоозахисники з Рівного привозять собак та крупу для їхнього годування. Окрім цього, вони допомагають прилаштувати їх у нові родини.

Волонтери-зооозахисники із Рівного уже довгий час просять Рівненського міського голову створити таке ж саме комунальне підприємство, як у Луцьку

Щодня масові отруєння собак змушують волонтерів привозити собак до Луцька. Захисники тварин скаржаться, що після того, як собак відловлюють, їх стерилізують і випускають на місце попереднього проживання. Однак наступного дня їх хтось отруює.

«У нас в Рівному є відділ від «КАТП-1728», який займається відловом тварин, їхньою стерилізацією і поверненням усіх тварин на попереднє місце проживання. З бюджету міста виділяються кошти на ці заходи, проте цього недостатньо, оскільки тварин постійно отруюють. Тварина переживає операцію (стерилізацію), проходить післяопераційний період і мусить померти у страшних муках. Ми постійно приїжджаємо у КП «Ласка» і надіємось, що колись і у нас буде таке підприємство, з таким порядком і щасливими собаками», - розповідає зоозахисник Любов Сидорчук.
У Рівному безпритульні собаки гуляють головними вулицями

Зі слів жінки, найгіршим є те, що тварин у Рівному дуже багато, і якщо у Луцьку їх не видно, то у Рівному вони гуляють головними вулицями, та дворами.

«Наразі ми розпочали підрахунок безпритульних тварин за європейською методикою і вже зараз можемо сказати, що тварин у Рівному значно більше ніж в Луцьку. Незабаром ми оприлюднимо результати дослідження», - продовжує пані Любов.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у Луцьку підрахували безпритульних собак за європейською методикою. Цьому навчали у луцьких студентів.

Так, згідно із результатами експерименту, за станом квітень 2015 року на території Луцька мешкало 779 безпритульних собак.

Уже сьогодні відомо, що у місті Чернівці, яке за розмірами і кількістю населення подібне до Луцька, перебуває 3 200 безпритульних собак, в той же час, як у Луцьку - менше тисячі.

КП «Ласка» є юридичною установою, яка дотримується «Ветеринарно-санітарних вимог до утримання тварин у КП «Ласка», погоджених профільним заступником та затверджених Управлінням ветеринарної медицини у Луцьку, яке здійснює перевірки планові та непланові згідно з чинним законодавством, і жодного разу порушень не виявило. У статті 7 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» прописано, що «кількість тварин, що утримуються, обмежується можливістю забезпечення їм умов утримання відповідно до вимог цього Закону». Будь яке підприємство, яке має на території собак, може мати їх у тій кількості, у якій може дозволити собі утримувати, і для цього не потрібно підприємству реєструватися як юридична установа «притулок». КП «Ласка» здійснює свою діяльність для потреб міста, забезпечуючи комфортні умови проживання мешканцям міста гуманними методами відлову тварин та подальшого їхнього утримання. КП «Ласка» проводить годування, лікування, стерилізацію та догляд тварин. Дезінфекція, дезінсекція, дератизація приміщень та вольєрів здійснюється, згідно договору з ТзОВ «Дезінфекційна справа» та працівниками КП «Ласка» закріпленими за цим закладом. За перший квартал 2015 року працівники КП «Ласка» відловили – 210 собак, прилаштували тварин – 277.
Звіт КП «Ласка» за період з 1.01.2015 по 31.03.2015 року

Загальна кількість тварини, які поступили до КП «Ласка» (відлов, привезені громадянами, підкинуті) - 322

а) відлов - 210

б) привезені-здані громадянами ( домашні та безпритульні) - 96

в) підкинуті - 16
Загальна кількість тварин, які прилаштовані у сім‘ї (з КП «Ласка» та місце прилаштування тварин на Центральному ринку) - 273.

а) тварини віддані з КП «Ласка» - 61

б) тварини віддані на Центральному ринку - 212

Тварини, які були евтаназовані та загинули – 28.

Тварини, яких випустили назад під опіку волонтерів-доглядачів згідно з Програми «Охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин » - 24.
Стерилізовані тварини за період 1.01.2015 по 31.03.2015 – 109.

Тварини, які вакциновані за період 1.01.2015 по 31.03.2015 – 85.

Тварини, які проліковані за період 1.01.2015 по 31.03.2015 – 19.
Як розповіла очільниця КП «Ласка» Дана Новарчук, усі тварини у притулку після проходження карантину отримують щеплення проти сказу, кожна тварина поступапає по акту та передається у сім’ї по акту.

Тварин годують пшеничнею кашею з ковбасою та м'ясом (передається на КП «Ласка» згідно договору благодійної пожерттви від ТЗоВ «Забіяка» та «Линник») відповідно до всіх правил безпеки для годувальника та самих тварин».

25 травня провідні спеціалісти оцінили роботу та утримання тварин у КП «Ласка»

Члени комісії провели виїзне засідання на території комунального підприємства і встановили, що на території знаходяться всі основні приміщення для утримання тварин, вольєри зроблені так, що дозволяють собакам відчувати себе спокійно і впевнено. Добре обладнаний ветеринарний кабінет, що дає змогу проводити різні операції та лікування тварин.

Тварини, які знаходяться у вольєрах, мають здоровий вигляд, достатню кондицію, соціалізовані – проявляють інтерес до людей, позитивно реагують на наближення до них, активні, мають здоровий вигляд. У вольєрах тварини розміщені з урахуванням віку, темпераменту, розміру, психологічної сумісності.


Умови утримання тварин задовольняють їх природні потреби в їжі, воді, сні, рухах, контакту із собі подібними, у природній активності та інших потреб.

Комісія рекомендувала, зробити додаткове приміщення при фінансовій можливості для молодняку (цуценята-підлітки віком від 4 до 7 місяців), наразі цуценята різного віку перебувають в одному приміщенні, проте розділені по вольєрах, що є виходом із ситуації допоки не має великого фінансування на додаткові приміщення, також рекомендували у підлозі зробити невеликий ухил для зручності у прибиранні (який уже працівники КП «Ласка» зробили) та збудувати при додатковому фінансуванні приміщення для грумінгу.

В цілому члени комісії були задоволені роботою КП «Ласка» та утримання тварин на цій території. Крім того, комунальне підприємство «Ласка» постійно перевіряють відповідні інстанції: управління ветеринарної медицини у місті Луцьку (планово та не планово), правоохоронні органи, прокуратура та фінансова інспекції – жодного разу порушень не виявили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
рома Показати IP 10 Червня 2015 09:57
а потом вони бигають по городу
Кішка Показати IP 10 Червня 2015 09:58
Це що за нах...получається, з рівного нам блохастих возять любітєлі вошей, а міська рада буде віддавати по півмільона грошей платників податків на утримання цих песиків??? ну ні фіга собі придумали.Хай собі рівняни зроблять притулок.
Рекс Показати IP 10 Червня 2015 10:30
А в нас своїх мало? У Луцьку порядок з песами наведіть, а то зброї зараз вистачає...!!!
Катя Показати IP 10 Червня 2015 10:37
Я в шоці... у Луцьку на кожній зупинці і біля кожного м*ясного магазину зграї безпритульних собак, то вони ще з Рівного завозять... а ми за свої гроші їх утримувати будемо... ще б сміття завозили, якщо вже на те пішло
Хлоп Показати IP 10 Червня 2015 11:04
Де наші депутати-спеціалісти по тваринах-захисники податків лучан Осіпов, Поліщук та Шиба??? Чому вони мовчать??? Чому не направляють ноту протесту Рівненській міській раді???
Віра Показати IP 10 Червня 2015 11:19
Не думаю, що воно так є насправді. Може один нещасний песик з Рівного прибився до Луцька, то хіба варто так галасувати.
Хлоп до Віра Показати IP 10 Червня 2015 11:34
Це ж приклад для песиків з усіх сусідніх областей! Зграї хижаків збиратимуться на нашому кордоні в очикуванні волонтерів!
Барсік Показати IP 10 Червня 2015 11:43
Та завдяки Дані й справді собак в місті менше стало. Їх всіх не переловиш, бо де розмістити. От побудують новий притулок тоді і поговоримо. А коштів завжди на все не вистачає, але це не означає, що питанню безпритульних тварин не треба приділяти увагу
гав до Барсік Показати IP 10 Червня 2015 12:33
Всіх місцевих не переловлять, а рівненських приймуть? Де логіка?:)))
омг Показати IP 10 Червня 2015 15:18
Ну чесно, то навпаки добре, це називається милосердністю та небайдужістю! І звіт діяльності КП та ГО дуже хороший! Вважаю, якщо продовжувати в цьому дусі, то робота наладиться і стане ще кращою, при тому шо міськ рада перебільшує свою допомогу, кричить єрепенить як багато грошей дає, а люди працювати в притулок не хочуть йти, бо зп мізерна..хто ж відловлюватиме собак? Може того деякі зграї ще є на вулицях. А та недо Цибульска в попердній статті казала шо в Рівному така ж ситуація як в Луцьку і там немає притулку..Рівне, успіху вам! Луцьк, тримайся!
Хлоп до омг Показати IP 10 Червня 2015 16:01
То може міськрада ще суботніки повинна проводити в КП Ласка? Чи дійсно забагато грошей дає? То Ви скажіть відверто про це на міськраді чи виконкомі, окрім песиків ще може і зоопарку щось перепаде, там вони не жаліються, що міськрада перебільшує свою допомогу...
жужа Показати IP 10 Червня 2015 17:04
Дайте спокій собакам, ми ж про вас людиськ не пліткуємо.
Інна Показати IP 11 Червня 2015 12:44
КП "Ласка" ще та кантора... Відловили собак з мого двору, а через пару днів собаки знову в дворі. Подзвонила розібратися в ситуації, на що мені якась пані відповіла що я зла і не люблю тварин, а потім ще й додала, що їх у нас викупила ваша сусідка, яка дуже любить собачок
Люба Показати IP 11 Червня 2015 19:06
Ми, з Рівного привезли тільки 5 тварин за рік. Це була єдина можливість їх врятувати. От, ви Лучани не знаєте як це бачити тварину, навіть нечийну, у страшних муках...
Юлія Показати IP 11 Червня 2015 22:06
Харчування цієї кількості собак (5) забезпечено самими ж рівненськими волонтерами. Тому за ваші податкові кошти можете не перейматись. Якщо у вас є зайве сміття - завозьте, у нас є сміттєпереробний завод. Скаржитись не будемо, бо ми сусіди і ви нам допомагаєте.
Юля Показати IP 11 Червня 2015 22:19
Певна частина забраних з луцького притулку луцьких собак живе у нових господарів на Рівненщині.
ЕкоДруг до Юля Показати IP 16 Червня 2015 11:47
Якась дивна ситуація, рівненських собак прилаштувати ви не можете, відвозите до притулку, але з Луцька ви берете в рівненські родини собак. Повний абсурд. Більше того, у Рівному є сміттєсортувальний завод, сміття не переробляється, а сортується у брикети, і відправляється на різні підприємства для використання у "паливо". ви б краще знали свої справ. Більше того, підприємство має певні проблеми. Перекидати проблеми з дурної голови на хвору - дуже небезпечно.
Юля Показати IP 12 Червня 2015 00:26
якщо собака потребує допомоги, то не важливо звідки вона їй потрібно допомогти, бо для чого тоді притулки!!! за підкинутих собак нічого не кажете, хоча їх скоріше всього ліниві господарі, які не хочуть стерелізувати свою собаку підкидають!!! навіть якщо і були випадки перевезення собак з Рівненщини, то вони поодинокі і це був єдиний вихід!!! дуже хочеться, що б і у нас в Рівному з*явився хоча б один великий притулок для тварин, які цього потребують, бо люди настроєні дуже агресивно і їхня поведінка не завжди адекватна і гуманна, щодо безпритульних тварин(((
Петро Показати IP 12 Червня 2015 12:54
Дорогі сусіди з Луцька,я більш як впевнений що комети пишуть люди яким взагалі байдуже доля бездомних тварин,і дуже шкодую з цього приводу, я сам з Рівного і хочу вам сказати що в нас також ОБОВ"ЯЗКОВО з"явиться нормальний притулок і там будуть доглядатиза собаками незалежно від того звідки вони.І найголовніше-від відношення до тварин залежить і відношення до людей,сподіваюсь воно буде хоч трішки добрішим,.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus