USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волонтери «Серця патріота» відправились на схід

11 Листопада 2016 19:27
Благодійники волонтерського центру «Серце патріота» вже у 133-й раз їдуть в зону АТО з необхідними для солдатів речами. Традиційно бійцям везуть домашню їжу, матраци, маскувальну сітку, теплий одяг та взуття, а ще дитячі малюнки та цілий ящик ляльок-мотанок. Останні – як оберіг. В дорогу вирушили із Театрального майдану Луцька, - інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Допомогу для військових збирали впродовж тижня. Небайдужі люди передали солдатам вареники, консервацію та заправку для борщів. Крім того, везуть адресні посилки бійцям та дітям з міста Слов’янськ, батьки яких були поранені під час бойових дій або загинули в АТО.

«Ми зв’язалися з громадою в Слов’янську і вони дали адреси діток, які потребують допомоги. Ми питаємо зріст дитини, її вік, підбираємо, що їй потрібно і веземо одяг, солодощі. Такі посилки ми вже третій чи четвертий раз привозимо», – розповів депутат Луцької міської ради від фракції «УКРОП» Сергій Балицький. Додає: волонтери продовжуватимуть їздити, адже держава недостатньо забезпечує добровольчі батальйони, а вони теж потребують допомоги.

«В нас є ДУК, добровольчі батальйони і інші підрозділи які незабезпечені. В них є автомобілі, які не стоять на балансі армії і які треба ремонтувати. Ми їм допомагаємо», – каже Сергій Балицький.

Волонтер Ольга Балицька розповідає: найбільше допомоги бійцям передають ті, кому вона й сама необхідна.

«Найбільше допомагають ті, хто малозабезпечені або пенсіонери. Хтось в’яже шкарпетки, хтось рукавички, хтось готує їжу для передачі», – розповідає волонтерка.

Із зони АТО волонтери привезуть подарунки від бійців – українські прапори для дітлахів та школярів.

Маршрут волонтерів пролягає через Попасне, Новоайдар, Станиця Луганська, Щастя. Кажуть – вони їдуть туди, де лінія бойових дій найближче підходить до позицій українських бійців.

«Намагаємося приїхати туди, де до бойових дій лишається 1,5 – 2 кілометри», – каже Сергій Балицький.

«Ми зібрали допомогу із сіл Ківерцівського району – з Омельно, Журавичі, Сильно, Борохів, ківерчани допомогли, і знову вирушаємо до наших солдатів. Закликаю всіх бути небайдужими і разом до перемоги!», – додає волонтер Сергій Гетманчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus