USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Волинь» у напруженому поєдинку здолала «Гірник-Спорт» – 5:3

27 Жовтня 2018 20:46
У справжньому гольовому «блокбастері» волиняни завершують перше коло перемогою: «Волинь» – «Гірник-Спорт» Горішні Плавні 5:3.

Про це повідомляє клубна прес-служба лучан.

На останній матч першого кола Андрій Тлумак виставив фактично той самий склад, який тиждень тому здобув перемогу у Львові над «Рухом» – тільки тепер на вістрі атаки грав Дмитро Козьбан, а не Ігор Карпенко (який все ж згодом сказав своє слово). А стартові хвилини минули під акомпанемент активності гостей. Щоправда, волиняни досить швидко вирівняли гру, а на 10-й хвилині заробили право на кутовий.

А далі все було просто: подача Дениса Кожанова знайшла фактично на «точці» голову Валерія Болденкова, після удару якого «кулястий» залетів до сітки воріт Романа Данковича. Успіх «Волині» міг закріпити Сіаваш Хагназарі, однак, «крутанувши» захисника, пробив у іншого візаві. А ще за дві хвилини гості несподівано зрівняли рахунок. Богдан Боровський виконав довгу передачу в нашу карну зону з правого флангу, а потім підбіг, дочекався скидки від Ярослава Ямполя та прицільно пробив низом у ближній кут Віталія Неділька, для якого це стало сюрпризом – 1:1.

Луцькі футболісти ще більше розізлилися та збільшили тиск на ворота суперників. Наслідком такого тиску були удари Младена Бартуловича та Дмитра Козьбана, яким все ж не вистачило точності. Утім, хорватський легіонер «Волині» таки зробив свій гольовий дебют.

Під час однієї з атак Андрій Яковлєв віддав на Хагназарі, а той зряче викотив м’яч на лінію воротарського майданчика, куди уже вбігав Бартулович – 2:1. Уже зовсім скоро наш останній новачок міг відзначатися вдруге – як і у матчі проти «Руху», Кожанов викочував йому на одинадцять метрів, і хоча цього разу Младен пробив влучно, удару зовсім не вистачило потужності.

Гості ж не збиралися відсиджуватися в обороні та вкотре почали нагадувати про себе. Вийшло переконливо – під час контратаки по правому флангу гості виконали вивірену передачу в центр карної зони, звідки Андрій Шевчук ефектно п’ятою переправив «кулястого» повз Неділька – 2:2.

«Хрестоносцям» знову потрібно було починати все спочатку, однак атакам не вистачало вирішальної передачі, а тренерський штаб підсилив центральну вісь виходом Василя Курка. Волею випадку, саме свіжий гравець на пару з Міхою Горопевшеком наприкінці тайму не влучив по м’ячу у власному штрафному майданчику, після чого його підібрав Андрій Фаюк та переправив у наші ворота. Тож перша половина гри завершилася для нас шоковим рахунком – 2:3.

Дивно, але і на другий тайм більш активно вийшли гості. Щоправда, ця активність обмежилася декількома стандартами та неточним ударом капітана гостей Володимира Королькова. А от Андрій Тлумак таки випустив на поле Карпенка, хоча забив не молодий львів’янин, а інший «саб». Василь Курко під час контратаки сміливо витримав паузу, обігрався з Кожановим та розстріляв ворота Данковича ударом під ближню руку – 3:3. Після цього свіжий Карпенко двічі міг забивати, однак у першому випадку загубив можливий вихід віч-на-віч з Данковичем невдалим прийомом м’яча, а в іншому випадку його удар якраз-таки відбив воротар. Між цими моментами свій звичний момент після стандарту мав і Горопевшек – удар Міхи влучив у поперечину воріт «Гірника-Спорту».

Напруга матчу зростала: уже Неділько рятував команду під час небезпечного прострілу, а тренери «Волині» кинули у бій Олександра Климця. Саме молодий півзахисник організував переможний гол: на лівому фланзі атаки він упевнено «качнув» Боровського і пробив – Данкович крізь ліс ніг відбив удар, однак прямісінько на Козьбана – 4:3!

Для Дмитра цей гол став особливо важливим – четвертим у сезоні і першим з п’ятого туру.

Зовсім скоро замість Козьбана вийшов Сергій Петько. І недарма – спочатку він міг забивати після стандарту, проте не зумів точно замкнути дальню стійку. Однак потім після удару від воріт вибив м’яч точнісінько на хід Карпенку, який утік від захисників та ударом з лівої переграв Данковича – 5:3! Ще більше прикрасити нашу перемогу міг найкращий бомбардир нашої команди Кожанов, який заробив пенальті і сам його пробивав, однак голкіпер «Гірника-Спорту» таки потягнув удар Дениса. І нехай –лідер «хрестоносців» у звітному поєдинку все ж записав на свій рахунок дві гольові передачі, а за системою «гол+пас» уже далеченько відірвався від опонентів.

Ефектний фінальний акорд справжньої футбольної драми та цілковитої «пожежі» у нервових клітинах тренерів обох команд таки дарує «Волині» три очки, не відпускаючи «Дніпро-1» у турнірній таблиці. А вже у наступному матчі наші футболісти спробують продовжити переможну серію в домашньому матчі проти «Зірки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Доктор Шацький 33 см Показати IP 28 Жовтня 2018 01:38
Да млять хокеъсти , ...у премьр - лізі так не пограєшь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus