USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинь затоплює

4 Червня 2014 16:12
На річках Полісся весняний паводок перейшов у літній. У Ратнівському і Любешівському районі вийшли на заплаву Прип’ять, в селищі Любешів – Стохід. Рівень води в цих річках продовжує зростати. Про це повідомили в обласному управлінні водних ресурсів.

Рясні дощі в травні пройшли по всій території області. Найбільше - в Любешівському районі - 165 міліметрів (у 3,3 рази перевищили місячну норму), приблизно стільки ж - у Ратнівському районі, в Шацькому – 138, у Володимир-Волинському - 135, Маневицькому – 129. Для порівняння скажемо, що в Луцьку, який теж потерпав від дощів, їх випало 105 міліметрів.

Це призвело до затоплень і підтоплень сільгоспугідь (переважно луків та пасовищ). За станом на сьогодні їх площа складає 7,2 тисячі гектарів. У Камінь-Каширському районі таких земель 3,2 тисячі гектарів (найбільше поблизу сіл Видерта, Брониця, Черче, Підбороччя, Ворокомле), у Ратнівському 2, 5 тисячі ( села Річиця, Підгір’я, Мельники-Річицькі, Щедрогір), у Любешівському – 1,5 тисячі гектарів (Залаззя, Бихів, Мала Глуша, Деревок, Седлище, Бірки).

Аби зменшити негативний вплив води і не допустити загибелі посівів, в області на польдерних системах сьогодні працюють 26 насосних станцій. З них 13 у Любешівському районі, 9 – у Ратнівському. Щодоби вони відкачують з меліоративних систем понад півмільйона кубічних метрів води.

Ситуація перебуває на контролі обласного управління водних ресурсів. Цими днями його керівники і провідні спеціалісти побували в ряді районів, де ситуація найскладніша. Вживаються заходи, аби зменшити негативний вплив паводкових вод, не допусти затоплень і підтоплень населених пунктів області. До речі, з початку червня в області вже випало 33 міліметра опадів, або 43 відсотки від норми.

Підтоплення сільгоспугідь на Кортеліській осушувальній системі Млиніської сільської ради Ратнівського району;



Значні площі сільгоспугідь підтоплено на Полицькій осушувальній системі поблизу села Бихів Любешівського району;



Так виглядають деякі ділянки біля села Видерта Камінь-Каширського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus