USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині продовжуються паводки. Де очікувати підтоплення

18 Лютого 2022 08:00
Продовжуються підтоплення річкових долин на території Волинської області, однак до небезпечних позначок ще далеко, – переконують гідрологи.

Про ситуацію із підтопленнями на території області Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла начальниця відділу гідрології Любов Жайворонок.

З її слів, до кінця тижня продовжуватимуться незначні підйоми рівнів води, але загалом ситуація спокійна.

«На заплаві у нас річка Прип’ять у районі села Річиця колишнього Ратнівського району, а нинішнього – Ковельського. Окрім того на заплаві річка Стохід та близька до заплави Прип’ять на території колишнього Любешівського району. Опади ми очікуємо, але сподіваємося, що наразі не буде активних підйомів води. У будь-якому разі до небезпечних рівнів ще далеко. Небезпечні відмітки фіксуємо, коли є ризик затоплення господарських споруд», – поінформувала гідрологиня.

Любов Жайворонок зауважила, що паводки навесні – звичне і нормальне явище.

Читати ще: Погода – як у середині березня: на Волині оголосили жовтий рівень небезпеки через пориви вітру

«За відсутності високої води відбувається заростання річок. Водойми стають забрудненими. Якщо проходить паводок, відбувається промивання русла річки. Зазвичай, різке надходження вологи в річку відбувається за рахунок сніготанення. Тоді течія збільшується і промиває русло. Дають підйом рівня води й дощі, але це відбувається поступово, тому швидкості течії різко не збільшує, за винятком літніх злив. Тому сподіваємось на поступове підвищення рівня води, бо затоплення заплавних територій буде відбуватися і за рахунок опадів, і частково за рахунок виходу води на заплави», – зазначила фахівчиня.

Вікторія СЕМЕНЮК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus