USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь знову підтоплює

13 Червня 2014 14:23
На Волині підтоплено 4,2 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь, переважно це пасовища і сінокоси. Про це повідомили в обласному управлінні водних ресурсів.

Так, зокрема, у Ратнівському районі підтоплено 1,7 тисячі гектарів, у Камінь-Каширському – 0,5 тисячі, Любешівському – 2,0.

Основними причинами підтоплення, на думку фахівців, є відсутність на окремих територіях організації поверхневого стоку та незадовільний стан внутрішньогосподарської меліоративної мережі. Площа осушених сільськогосподарських угідь з несприятливим меліоративним станом та високим рівнем ґрунтових вод становить 16,3 тисячі гектарів.

З початку червня в області випало 37,5 міліметрів опадів, що складає майже половину середньомісячної норми. Відміток підтоплення окремих населених пунктів досягла вода річки Прип’ять в Ратнівському районі. На заплаві продовжують перебувати води річки Прип’ять в Любешівському районі, річки Стохід в Камінь-Каширському та Любешівському районах, річки Турія в Камінь-Каширському районі, а також води малих річок в цих районах.

Аби відвести надлишкові води на меліоративних системах протягом доби в області працювало 23 насосні станції, з них 13 насосних станцій Любешівського, 9 Ратнівського, 1 Камінь-Каширського районів.

Рівень води у Хрінницькому водосховищі підвищився на 3 сантиметри, здійснюється акумуляція паводкових вод. Спрацювання водосховища проходить через турбіни ГЕС. Водосховища області наповнені в середньому на 93 % до повного об’єму, їх режими роботи відповідають встановленим.

В зв’язку з утриманням рівнів води у річках на високих позначках, в управліннях водного господарства області встановлені відповідні ступені готовності до можливого виникнення надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про затоплення Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus