USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Волинь» - «Зоря»: напередодні матчу

2 Квітня 2015 15:04
Матч 18 туру між «Волинню» та «Зорею», який відбудеться у неділю 5 квітня на луцькому стадіоні «Авангард», стане центральним у турі. В очному двобої зійдуться конкуренти у боротьбі за 4 місце у турнірній таблиці, яке дозволяє претендувати на участь у Лізі Європи. Про це йдеться на офіційному сайті ВК «Волинь».

До слова, Суддівську бригаду на матчі очолить арбітр ФІФА Анатолій Абдула з Харкова.

Йому 38 років, матчі Прем`єр-ліги обслуговує з 2008 року.

Востаннє Анатолій Абдула працював на матчі УПЛ за участі «Волині» 3 серпня 2013 року, тоді у Луцьку господарі поступилися «Дніпру» 1:3. У цьому сезоні в активі Абдули 7 матчів, в яких він 39 разів попередив футболістів, одного з них вилучив і призначив два пенальті.

Чомулучанамнеобхідно вигравати у луганців?

Це буде не тільки непростий, але й неординарний поєдинок для команди Віталія Кварцяного. Чому?

По-перше, «Волинь» зіграє перший повноцінний домашній матч у 2015 році. Гра із «Чорноморцем» відбувалася за порожніх трибун, адже клуб покарали в такий спосіб за поведінку вболівальників у грудневому матчі поти «Металіста».

По-друге, «Волинь» і «Зоря» - прямі конкуренти за ймовірні місця у єврокубковій зоні турнірної таблиці. Команди відділяють 3 очки і в разі перемоги лучани здатні піднятися на 4-5 місце. Це буде істотним психологічним чинником для команди не збавляти темпів у квітні.

По-третє, «Волинь» не вигравала у «Зорі» вдома майже 17 років! З 27 травня 1998 року, коли лучани розбили луганців на «Авангарді» 3:0. Останні поєдинки із «Зорею» в рідних стінах закінчувалися для «Волині» епічно – або бойовими нічиїми 2:2, або поразками 0:1 чи 0:2.

По-четверте, саме на початок квітня припадає 55-річчя ФК «Волинь». Свою назву команда отримала 3 квітня 1960 року, коли настав час заявлятися на чемпіонат, а перший матч «Волинь» провела 10 квітня в Кіровограді (перемога 3:1).

Без компромісів

Статистика матчів між суперниками свідчить про безкомпромісність їхніх стосунків. Із 23 матчів у чемпіонатах України 9виграли лучани, 10– луганчани, в 4поєдинках фіксувалася нічия. Різниця голів однакова: 36:36. Цікаво, що жодного разу у матчах між цими суперниками не фіксувалася суха нічия – голи були завжди.

У матчі першого кола в Запоріжжі було зафіксовано перемогу «Волині» 2:1, яку гостям приніс ефектний і точний удар Редвана Мемешева.

Час для спарингів

«Зоря» розпочала весняну частину із двох перемог та поразки. У Запоріжжі були биті «Олімпік» (5:1) та «Чорноморець» (1:0), а в Дніпропетровську на ганебному газоні «Метеору» «Зоря» поступилася «Іллічівцю» 1:2. «Волиняни» ж по разу виграли («Карпати» 2:0), програли («Дніпро» 0:5) і зіграли у нічию («Чорноморець» 1:1).

Перед матчем 18-го туру обидві команди мали довгу паузу, яку заповнили тренувальними матчами. Луганчани поступилися аматорському «Інгульцю» 0:1 і виграли у «Россо Неро» 6:0. Лучани ж тренувалися на аматорських «Малинську» (8:0) та «Демні» (4:1) і першоліговому «Тернополю» (5:0).

«Збірники» повертаються

У складі обох команд на ігри збірних викликалися гравці основного складу. Луганчани Руслан Малиновський і Пилип Будківський грали за збірну України (останній, до слова, кращий наразі бомбардир «Зорі» в чемпіонаті – 4 голи). «Волиняни» Бабатунде, Кобахідзе та Бікфалві викликалися до лав збірних Нігерії, Грузії та Румунії. Ерік наразі на другому місці у суперечці бомбардирів чемпіонату – 10 голів (2 – з пенальті).

Дискваліфікованих гравців у складах обох команд немає.

* * *

Отже, чекаємо 5 квітня і гри на «Авангарді» о 14.00.

Квитки на матч від сьогодні продаються у холі адмінбудівлі «Авангарду», а в суботу-неділю доступні у касах стадіону.

Телетрансляцію проведе канал «2+2», матч коментуватиме Дмитро Поворознюк.

Молодіжні склади Волині і Зорі зіграють усуботу 4 квітня о 12.00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_. Показати IP 2 Квітня 2015 15:25
Ми з Наталею Семенівною вболіваємо за "ЗОРЮ" "ЗОРЯ"-ЧЕМПІОН!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus