USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинь вшанувала жертв Голодомору, загиблих на Херсонщині та Миколаївщині

18 Жовтня 2008 16:22
Сьогодні, 18 жовтня, приблизно сорок людей зібралися поблизу пам’ятника закатованим НКВС на Замковій площі в обласному центрі Волині, аби вшанувати пам’ять людей загиблих від Голодомору 1932-1933 років. Про це повідомив репортер «Волинських Новин».
 
Організаторами акції у цю суботу виступила Волинська обласна організація Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молодіжний Національний Конгрес». Також учасниками дійства стали приблизно двадцять учнів восьмих класів гімназії № 21 та луцької школи № 17.
 
Представники Волинського «МНК» планували, щоб присутні під час дійства тримали у руках запалені воскові свічки, проте через сильний вітер цього не вдалося зробити. Тому організатори акції попрохали, аби учасники  вшанування запалили ці свічки у власних домівках на знак шани загиблих під час Голодомору.
 
Ця акція, іменована «33 хвилини», є складовою міжнародної акції «Незгасима свічка», присвяченої 78-й річниці Голодомору. Сьогодні учасники атракції вшанували людей, загиблих від голоду у Херсонській та Миколаївській областях.
 
Завершилася акції «Тридцять три хвилини» покладання квітів із трьома колосками до пам’ятника та хвилиною мовчання.
 
Довідково:
 
Організатори акції «Тридцять три хвилини» прагнуть вшанувати пам’ять полеглих, згадавши їх поіменно та залучити до пошукової роботи небайдужих.
 
Вже шість субот поспіль на Волині зачитували імена, прізвища, вік жертв Голодомору, а також свідченнях тих, кому вдалося вжити. Додамо, що першу таку акцію в Луцьку 6 вересня 2008 року провів місцевий осередок Пласту, другу – Національний альянс. У третю суботу ніхто не збирався через негоду. У четверту суботу організатором заходу стало шкільне самоврядування. П’яту атракцію провели представниці Волинської обласної студентської ради при голові Волинської ОДА. Наступним організатором акція має стати поетична організація «Лесин кадуб».
 
Планується, що дійство, присвячене пам’яті полеглим від Голодомору, завершиться 22 листопада загальноміської акцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus