USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

ПАТ «Волиньгаз» ліквідувало дефіцит скрапленого газу

7 Листопада 2013 17:12
ПАТ «Волиньгаз» під час спеціалізованого аукціону закупило двісті сорок одну тонну скрапленого газу для потреб мешканців Волинської області. Тож із 6 листопада споживачам розпочали відвантажувати енергоресурс, - повідомили у прес-службі підприємства.
Аукціон відбувся 1 листопада, а з 5-ого Товариство розпочало укладати договори із заводами-постачальниками.
«Перші поставки скрапленого газу придбаного під час спеціалізованого аукціону для Волинської області розпочалися 6 листопада. Ми гарантуємо, що енергоресурс доставлять до мешканців області у найближчі дні, адже основними споживачами цього виду палива є мешканці сільської місцевості, оселі яких не газифіковані природним газом», - повідомив відповідальний за закупівлю та реалізацію скрапленого газу ПАТ «Волиньгаз» Ігор Козачок.
Для волинян проблема скрапленого газу дуже актуальна, адже станом на 1 листопада 2013 року, в області є близько 87 тисяч абонентів, які користуються індивідуальними газобалонними установками. З них 73 тисячі – мешканці сільських населених пунктів.
Перебої з постачанням у жовтні були пов’язані з непроведенням спеціалізованого аукціону з продажу скрапленого газу для потреб населення. Тоді ПАТ «Волиньгаз» звернулося із листами до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та Міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького, в яких повідомило про проблеми із отриманням та закупівлею скрапленого газу. Тепер проблема вирішена і у «Волиньгазі» сподіваються, що ситуація не повториться.
Зазначимо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03.10.11 р. № 1064 «Деякі питання організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу», скраплений газ для забезпечення комунально–побутових потреб населення області закуповується ПАТ «Волиньгаз» на спеціалізованих аукціонах за цінами виробників, - йдеться у повідомленні.

Довідка:
Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Волиньгаз» займається забезпеченням природним та скрапленим газом споживачів Волинської області. Річний об’єм транспортування природного газу – 619,695 мільйонів метрів кубічних. У Волинській області експлуатується 7432,6 кілометра розподільчих газопроводів. Рівень газифікації Волинської області природним газом становить 65,37%, в тому числі в містах 91,7%, в сільській місцевості – 39,7%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus