USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинян переконують не їхати на заробітки

19 Червня 2014 15:35
Волинян закликали працювати в області й не їхати за кордон, мовляв, ризики бути обманутими чи ще гірше: потрапити в трудове або ж сексуальне рабство - дуже великі.

Про це йшлося під час круглого столу у Луцькому міському центрі зайнятості на тему: «Пошук шляхів подолання трудової міграції у регіоні». Ініціював захід один із найбільших роботодавців Волині –підприємство «Кромберг енд Шуберт Україна».

Нагадаємо, що Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло раніше, що на Волині жертви торгівлі людьми – в кожному районі. Також експерти констатують, що ринок торгівлі людьми перепрофілювався. Українців найчастіше «продають» в Росію і навіть не в сексуальне рабство, а в трудове. У зв’язку з цим, у кожному районі і місті Волині визначили відповідального чиновника, обов’язком якого є допомога жертвам торгівлі людьми.

Фінансовий директор ТзОВ «Кромберг енд Шуберт» Олександр Шаварський пропонує волинянам замість іноземних заробітків йти до них на підприємство, де гарантує вчасну виплату заробітної плати, соціальний пакет й умови роботи як в країнах Європи.
«У нас на підприємстві працює понад 4275 людей, з яких 200 чоловік – офісний персонал. Переважна більшість персоналу – жінки, а це 67%. Середня зарплата за 2013-й рік була - 3100 гривень, зараз можуть люди зароблять

4100-4200 гривень, адже відбулося збільшення виробіток на підприємстві. Щодо соціальних гарантій, то прикладом цього є те, що 400 наших працівниць перебувають у декретних відпустках. Також у нас працює близько 150 інвалідів. Молодим людям ми даємо можливість навчатися. Відповідно, спеціаліст, який має чималий виробничий досвід й вищу освіту – дуже ціниться», - розповідає Олександр Шаварський.

Його слова підтвердив декан факультету бізнесу ЛНТУ Тарас Божидарник: «Я сам часто підписую з працівниками «Кромберга» листи-виклики на сесію, й наші студенти кажуть, що дійсно відпускають на навчання, оплачують це».

Щодо того, що на підприємстві є плинність кадрів – пояснює начальник відділу з управління персоналом ТзОВ «Кромберг енд Шуберт» Марина Кущенко: «Існують певні стереотипи через недостатню поінформованість. Усі чули про велику плинність кадрів у нас. Ситуація така: 80% тих, хто звільняються – їдуть на заробітки. У нас є правило, якщо людина, яка звільнилася – ми її назад не беремо. Але часто буває, що до нас повертаються заробітчани, які були в Польщі, Росії чи Італії, та пояснюють, що роботодавець за кордоном не платить те, що обіцяв. За таких умов ми їх беремо назад».
Директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук впевнена, що негативні чутки про підприємство розповсюджують недобросовісні працівники.

«Є такі моменти, що люди запізнюються на роботу на 15 хвилин і вважають, що це нормально чи не хочуть, щоб за їхньою роботою спостерігали й закривають камеру гумкою. Відповідно, через постійні порушення, людей звільняють й вони вважають це особистою образою», - пояснює Раїса Кучмук.

Вона додає, що найбільших роботодавців в області треба цінувати, адже, для прикладу, торік ТзОВ «Кромберг енд Шуберт» сплатив усіх податків майже на 100 мільйонів гривень і коли відбудетсья децентралізація регіонів, то більшість цих грошей залишаться для розвитку нашого краю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
лучани Показати IP 19 Червня 2014 15:53
Совкові люди ліниві. В Україні працювати не хочуть,згадують про куплені непотрібні дипломи, а на Заході залюбки миють туалети.
НЕЛУЧАНИН до лучани Показати IP 19 Червня 2014 16:14
у тебе з логікою проблеми. чи ти вважаєш, що на заході лінивим платять гроші ? ти поцікався, скільки в Німеччині платять за таку роботу як на хрюмбергу. раз в 5 більше.
Джулія Показати IP 19 Червня 2014 15:54
Цікаво, чи попереджують при прийомі на роботу в Кромберг, що робочий процес триває онлайн?
Вася до Джулія Показати IP 19 Червня 2014 17:27
а як то?
Матуся до Джулія Показати IP 20 Червня 2014 00:01
Перепрошую шо перепитую але: ГААААА? Ви це щойно вигадали?
Джулія до Матуся Показати IP 20 Червня 2014 21:09
"Є такі моменти, що...люди... не хочуть, щоб за їхньою роботою спостерігали й закривають камеру гумкою", -пояснює Раїса Кучмук. Як інакше це можна потрактувати??
Аня Показати IP 19 Червня 2014 16:13
Так, ця проблема дійсно існує .В мене сусідка повернулася з Італії, пробула там 4 місяця, витратила там на життя майже все що заробила. А поки вона була там, її дитину збила машина і вона зараз в лікарні, а грошей немає на лікування.
НЕЛУЧАНИН до Аня Показати IP 19 Червня 2014 16:53
у кожного складається по різному, але хочу сказати одне : назад повертаються одиниці, а бажаючих виїхати - десятки тисяч
Оля Показати IP 19 Червня 2014 16:20
в моєї занйомої, мама поїхала в італію. наче, заробляла не погано. але старший брат тієї знайомої підсів на наркоту. можете собі уявити, як він вимотав нерви сестрі, яка намагалась його витягнути з того? і так виходить, що заробляючи гроші там - наші люди втрачають сім'ї і близьких тут.
НЕЛУЧАНИН до Оля Показати IP 19 Червня 2014 16:53
у кожного складається по різному, але хочу сказати одне : назад повертаються одиниці, а бажаючих виїхати - десятки тисяч
Руслана Показати IP 19 Червня 2014 17:32
цікаво, а чому ніхто не напише про ЖАХЛИВІ, РАБСЬКІ УМОВИ ПРАЦІ НА ТОМУ ГРОБАНОМУ ЗАВОДІ???????????????? як люди втрачають свідомість від шкідливих випарів
Матуся до Руслана Показати IP 19 Червня 2014 23:47
???????????????????Що????????? Чи, Ви, шановна, нанюхались чого, що такі дурниці зараз тут пишите? Я сама до декрету пропрацювала на виробництві і зараз коли читаю такий "БРЄД" слів не находжу для коментарів. Таке враження, що людина спала спала й проснулась, а тепер пише тут те, що їй вздрілось у сні.
українець до Руслана Показати IP 19 Червня 2014 23:59
Прошу прощения за мой русский. Если бухать всю ночь. а потом на работу идти то конечно, голубушка, ты с копыт то и рухнеш. А потом писать здесь будеш как тебе бедненькой плохо на немца работать. Ты это в пьяном бреду пирумала? Чаще всего я лично офигеваю от перегара таких как ты которые работают рядом и орут как резеные как их щемит начальство и как вредно работать на заводе!!!! Покажите мне немца который сядет в свой новенький МЭРС зная что в нём есть хоть грам вещества вредного для его драгоценного здоровья.
Матуся до українець Показати IP 20 Червня 2014 00:17
коментар хоч він російською та все правду написане. дуже часто працювати неможливо від перегару який розповсюджується від шановних колег
оля до українець Показати IP 20 Червня 2014 07:52
але такий фактор є!! а все потому що немае порядку там і люди падають бо за цим немае контролю!і на людей там наплювати турбуються тільки за виробництво!!якби так добре було там то небуло би такої текучькі!там люди працюють так як важко найти роботу і не більше того!
Оля я до оля Показати IP 23 Червня 2014 11:08
Який, в біса, фактор? Факт - так, є. Але скажи мені: як часто ти особисто (з власної ініціативи) проходиш медогляд, звертаєшся до лікарів? Коли скрутило, так що не розігнешся чи чемпература до 40 доповзає? От і не витримує організм робочого темпу через зношеність неуважністю до себе. А вийшовши на роботу, після звичного - довше поспати, трішки полежати, посидіти в обід з кавуською 40хв - годину - то, звичайно, стомлюєшся. І якщо ще й гульнути так, щоб аж фуфайка загорнулась? от і падають-мліють на роботі. Варто вже запам'ятати - немає такої роботи, яка б не несла за собою втому, та здатність захворівати.
НЕЛУЧАНИН до Руслана Показати IP 20 Червня 2014 00:02
це які там шкідливі випари ? не їж горох з капустою на сніданок
офісний планктон Показати IP 20 Червня 2014 00:03
Правду сказав хоч і "москаль".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus