USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян просять не панікувати через припинення харчування школярів

11 Березня 2014 13:47
Компенсацію за харчування учнів шкіл області обіцяють виплатити в повному обсязі.

Про це повідомили під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації Григорія Пустовіта, що відбулася 11 березня.

Директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Мишковець повідомила, що управління освіти та науки на місцях вже розпочали роз’яснювальну роботу.

Згідно з повідомленням Міністерства соціальної політики, наразі, у березні, припинено харчування в школах.

«Не будемо піднімати паніки, тому що компенсація за харчування буде виплачена у повному обсязі, необхідно лише звернутися за місцем реєстрації в управління соціального захисту із заявою та довідкою з навчального закладу. Згідно з постановою Кабінету міністрів про розміри компенсаційних виплат, дітям у віці від 6 до 10 років вона становитиме 180 гривень, дітям від 11 до 14 – 185 гривень, від 15 до 17 років – 190 гривень на місяць», - повідомила Світлана Мишковець.

Про стан харчування учнів навчальних закладів області розповів заступник начальника обласного управління освіти Юліан Таранчук. Він повідомив, що 99% учнів в області охоплені гарячим харчуванням, малозабезпечені, учні 1-4 класів, та діти-сироти харчуються безплатно. Середня вартість харчування для учнів 1-4 класів - 4-5 гривень на день, для дітей-сиріт – 10 гривень, для учнів інтернатів - 30-40 гривень.

Він розповів, що проводилися консультації з батьками у трьох «чорнобильських» районах, де прийняті рішення на рівні відділів освіти. Найскладніша ситуація, з його слів, у Камінь-Каширському районі – там попередній тендер виграло приватне підприємство, зареєстроване у Василькові Київської області. Протягом останніх 20 років воно несло відповідальність за харчування школярів району. Під час засідання президії районної ради вирішили попросити підприємців, які обслуговують торгові точки у сільських радах, розмістити торгові буфетні точки з продукцією для дітей у школах району. У школах Маневицького та Любешівського районів є можливість організувати харчування школярів за кошти батьків.

Кошти повертатимуть через Міністерство соціальної політики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
буде Показати IP 11 Березня 2014 14:13
Все добре! Почали з дітей... Хто слідуючий - старики-пенсіонери?!
Просто мама до буде Показати IP 12 Березня 2014 12:19
Нічого страшного, що батьки оплачуватимуть харчування своїх дітей. Рано чи пізно хоч якусь компенсацію отримають. Ми ж лучани платимо самі за харчування в садочках та школах, отримуємо таку ж заробітну плату, як і в згаданих районах, тільки окрім цього витрачаємо кошти на дорогу, на комунальні послуги, собі на обіди. В районах люди, більшість, ходять пішки на роботу, бо скільки ж там того містечка, обідають вдома, платять лише за газ та електроенергію, щодо води - більшість мають власні свердловини або кодлодязі, тому за воду не платять. Більшість населення в районах мають своє хто більше, хто малюсіньке господарство, город, тому на продукти витрачають менше, ніж міські жителі. Тому, як не крути, на харчуваання дітей кошти знайдуться. Не роздувайте з цього проблему. Менше діти будуть рокидатися продуктами, коли батьки платитимуть. А то звикли до "халяви".
лучанка Показати IP 11 Березня 2014 16:17
В Міністр соцполітики подруга Тимошенчихи, так що буде все, нажаль, ДУЖЕ "добре".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus