USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Волиняни отримуватимуть субсидію по-новому. Що змінилось

29 Серпня 2019 19:06
З жовтня 2019 року змінюється порядок виплати житлової субсидії, при якому більшою мірою буде враховано потреби субсидіантів щодо вибору способу виплати та банківської установи.

Про це під час оперативної наради 29 серпня у Волинській ОДА повідомила директорка департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод, – інформує пресслужба адміністрації.

Відповідно до змін, виплату готівкових субсидій здійснюватимуть місцеві органи соціального захисту населення. Робота розпочнеться з передачі Пенсійним фондом виплатних реквізитів, на які пенсіонери отримують пенсію. Для не пенсіонерів виплата здійснюватиметься на відкриті раніше рахунки в «Ощадбанку».

«Однак, якщо субсидіант бажає отримувати монетизовану допомогу на оплату комунальних послуг у іншій банківській установі йому потрібно із відповідною заявою звернутися в управління соцзахисту. Разом із заявою потрібно надати реквізити рахунку в уповноваженому банку, в якому є бажання одержувати субсидію готівкою», – зазначила посадовиця.

Таким чином, одержувачі субсидії, у яких відсутні рахунки в уповноважених банках до надання інформації про платіжні реквізити отримуватимуть монетизовану субсидію через «Укрпошту» за адресою, вказаною при зверненні за субсидією.

Варто звернути увагу, що тим, кому призначено безготівкову форму допомоги, а це ті домогосподарства, які мають борги за комунальні послуги, отримуватимуть субсидію виключно через АТ «Ощадбанк». Зимову субсидію управління соцзахисту почнуть розраховувати у жовтні на основі доходів, отриманих у І-ІІ кварталах 2019 року. До слова, за попередніми підрахунками, загальна кількість одержувачів субсидій становитиме не менше 125 тисяч домогосподарств.

Окрім того, згідно з урядовим рішенням з 1 жовтня 2019 року реформується система пільгового забезпечення і запроваджується надання пільг у грошовій формі. Очікується, що пільгу готівкою отримуватимуть понад 100 тисяч осіб.

У підсумку, тимчасово виконуючий обов`язки голови обласної державної адміністрації Олександр Киричук дав ряд протокольних доручень.

«Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, головам райдержадміністрацій, міським головам доручаю провести інформаційно-роз`яснювальну роботу з питань призначення та виплати населенню житлових субсидій. Окрім того, відповідні органи повинні контролювати та моніторити стан виплати субсидій. Що стосується комісій з соціальних питань в частині надання житлових субсидій – засідання мають бути ефективними», – резюмував Олександр Олексійович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
щодо вибору способу Показати IP 29 Серпня 2019 19:21
Це просто буде інша поза
скептик Показати IP 29 Серпня 2019 19:53
вам покажуть дулю в інший спосіб, більш вишуканий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus