USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни попрощалися з протоієреєм Петром Влодеком

9 Жовтня 2017 22:39
Сьогодні, 9 жовтня, в день пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, Українська Православна Церква попрощалась з видатним священнослужителем – протоієреєм Петром Влодеком, повідомляє Волинська єпархія УПЦ.

Почесний ректор Волинської духовної семінарії покинув цей світ 7 жовтня 2017 року у віці 93-х років.

У семінарському храмі на честь святих рівноапостольних Мефодія і Кирила було звершено Божествену літургію, яку очолив секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Миколай Бондарук. Отцю Миколаю співслужили священики не лише з Волині, але й з інших куточків України, адже новоспочилий отець Петро Влодек був духовним наставником багатьох поколінь священиків Української Православної Церкви. Разом з духовенством розділити скорботу прийшли сотні містян та гостей.

Попрощатись з протоієреєм Петро Влодеком прибув і представник Київських духовних шкіл, перший проректор КДАіС – протоієрей Сергій Ющик, який також був вихованцем Волинської духовної семінарії в роки ректорства отця Петра. У своїй проповіді отець Сергій пригадав роки студентства, зазначивши, що Київська духовна семінарія і Академія, в якій він зараз виконує обов’язки першого проректора, завдячує своїм відновленням у післярадянський період саме отцю Петру Влодеку.

Опісля панахиди у семінарському храмі, труну з тілом спочилого протоієрея Петра Влодека було доправлено до заміського кладовища у селі Липини. Там, звершивши заупокійну літію, тіло пастиря було з молитвами віддано землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus