USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Волиняни відгукнулись на заклик бійця з-під Маріуполя

15 Лютого 2015 17:39
На заклик волонтера Костянтина Зінкевича допомогти добровольцю з Волині Анатолію Семенюку та його ремонтній бригаді та посприяти у відновленні бойової техніки відгукнулися волонтери та небайдужі волиняни.

Акумулятори для БМП, закуплені спільними зусилями, та багато інших необхідних речей відправили у Маріуполь, де зараз перебуває волинянин Анатолій Семенюк та його військовий підрозділ.

Нагадаємо, кілька днів тому Інформаційне агентство Волинські Новини публікувало заклик допомогти добровольцю із Одеського батальйону тероборони Анатолію Семенюку, що родом із села Копачівка Рожищенського району, та його ремонтній бригаді зібрати необхідні для ремонтування бойових машин ключі, запчастини, а ще акумулятори до БМП, спецодяг.

Прийшовши у короткотривалу відпустку додому, 53-річний Анатолій Семенюк відразу звернувся до ГФ « Народна самооборона м.Рожище», а через волонтерів і до усіх небайдужих рожищан, щодо сприяння у відновленні бойової техніки. Майстерності «оживляти» залізних коней чоловікові не бракує (29 БМП відремонтував Анатолій Семенюк для 51-ої механізованої бригади), а от найнеобхідніших деталей в зоні АТО, зокрема біля Маріуполя, де стоїть Одеський батальйон тероборони, ой як бракує.

Волонтери спільними зусиллями закупили необхідний технічний інвентар, а це 24 акумулятори, генератор, запасні частини, інструмент, змінний одяг, загалом на близько сто тисяч гривень, і в черговий раз їх дорога разом із мужнім земляком-добровольцем Семенюком пролягла на схід, у Маріуполь.

До благородної справи підтримки армії, окрім небайдужих рожищан, долучилися також фонд «Європейський вектор», волонтерська група Костянтина Зінкевича, підприємець Юрій Цейко.

Окрім необхідних технічних засобів відправляють рожищани на передову воякам і різні смаколики. Зокрема, смачні домашні вареники з картоплею та шкварками першою почала ліпити і передавати хлопцям Наталія Карпюк, до якої згодом прилучилися її сусіди, парафіяни місцевої греко-католицької церкви. Пізніше почали пекти пиріжки, готувати борщову приправу, і навіть голубці.

Часто передають свої роботи, листи, малюнки, обереги місцеві школярі. Щотижня приносить власноруч сплетені теплі шкарпетки солдатам і рожищанка Софія Демкова. Адже усі вони переконані – подолати ворога ми можемо лише разом.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus