USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волиняни відправили на Схід рації та амуніцію

23 Червня 2014 11:51
Більше десятка рацій та набори амуніції для нововолинських вояків на Сході передали днями громадські активісти організації «Україна+Польща», - повідомляє «Нововолинськ діловий».

Це стало можливим завдяки активній позиції городян, які продовжують збір коштів на потреби українського солдатства. Прикметно, що окрім підприємців до акції долучаються і звичайні нововолинці. На правах анонімності.

Як розповів активіст Андрій Рязанов, зупинятися вони не збираються. З приємністю відзначають, що збором коштів на потреби нововолинських бійців у зоні АТО нарешті почала цікавитися і місцева влада.



Одначе мають громадські активісти певні побоювання, що закупівля бронежилетів може проводитися за звичними бюрократичними схемами і, аби дотриматися сухої букви закону, чиновники можуть піти на поступки в ціні. Кажуть, що уже чули як в Україні купують бронежилети за десятки тисяч гривень при їхній ринковій ціні в 2100 гривень.

Натомість представники громадської організації закликають можновладців скористатися досвідом інших міст. Наприклад, можна замовити пошив тканини на наших фабриках, а окремо замовити пластини. Також є варіант із придбанням вживаних натівських бронежилетів із сусідньої Польщі. Такий підхід уже використовують львів'яни. Це гарантує відповідний рівень захисту бійцям.

"Якщо сума коштів буде зібрана справді значна і витрачена не просто для галочки, а для того, аби нововолинські чоловіки повернулися додому живими, то є реальна можливість забезпечити наших бійців бронежилетами," — резюмує Андрій Рязанов.

Також нововолинці сподіваються, що після закінчення АТО, засоби захисту придбані їхнім коштом повернуться разом із бійцями назад до міста, а не осядуть в штабних генеральських коморах.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на Волині розробили й поставили на потік виготовлення унікальних розвантажувальних жилетів для бійців 51 ОМБР .

Офіційний звіт від активістів організації "Україна+Польща":

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 23 Червня 2014 12:32
Думаю, ці рації побутові не краще дитячих іграшкових, адже не підтримують шифрування розмови. (хто служив, знає що таке "Режим бе")
Прапор до Анонім Показати IP 23 Червня 2014 16:46
Ці рації не сумісні із військовими, військові не будуть чути їх і навпаки. Потрібно буде вводити ще й посередника, який би слухав військових і передавав на ці рації. Гра в спорчений телефон.
Ректор Показати IP 23 Червня 2014 13:09
На фото суто побутові дешеві радіопереговорні пристрої діапазону VHF-UHF китайського виробництва. Військовий радіозвязок використовує зовсім інший діапазон частоти.
вік Показати IP 23 Червня 2014 14:41
І ЗНОВУ НАРОД НА..ЛИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus