USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині виготовляють унікальні жилети для бійців 51 ОМБР

23 Червня 2014 06:59
Унікальні розвантажувальні жилети розробили на Волині й поставили їх виготовлення на потік. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Розвантажувальні жилети почали шити волиняни за власної ініціативи. Досі їх в шили лише за індивідуальним замовленням. Волиняни пошиття жилетів поставили на потік, і хочуть забезпечити ними чотири тисячі своїх земляків, бійців 51-ої моторизованої бригади.

Згідно з повідомленням ТСН, доставку жилетів на фронт можуть припинити податківці. Зі свого боку, головний державний податковий інспектор сектора взаємодії із ЗМІ та громадськістю головного управління Міндоходів у Волинській області Любов Гараніна у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини спростувала цю інформацію. Згодом оприлюднили офіційне спростування.
Волинські підприємці, волонтери і меценати зробили за лічені дні дизайнерський розвантажувальний жилет. Він вийшов універсальним і дуже функціональним. Мовляв, відштовхувалися не від ГОСтів, а від реальних потреб звичайного солдата.

Запасні автоматні ріжки, гранати, рація, штик-ніж, аптечка, документи – це мінімальний обладунок солдата на бойовому завданні. Щоб не класти це все в кишені і потрібні розвантажувальні жилети.

В Україні й досі немає єдиних стандартів так званих "розгрузок". Свій варіант волинські модельєри вважають ідеальним, бо кожна деталь узгоджена з військовими на полі бою. Волинський варіант - безрозмірний. Його можна вдягнути на чоловіка будь-якої комплекції, під будь-який бронежилет. А ще синтетичну тканину замінили на льон із вогнетривким захистом.

Місцеві підприємці щодня видають 100 готових розгрузок. Вони згорнули свій прибутковий швейний асортимент і переорієнтувалися на потреби армії. Ціна жилета – собівартість. Оплачують меценати.

Півтисячі комплектів уже відправили на Схід. Сотню "розгрузок" отримали й волинські нацгвардійці, табір яких днями спалили терористи. Зразковими волинськими "розгрузками" зацікавилося Міністерство оборони і фіскальні органи.

Податківці в такий тяжкий для країни час вимагають дозволи на продукцію спецпризначення. Без необхідного папірця допомогу на фронт обіцяють припинити.

Нагадаємо, що солдати АТО змушені самі купувати "розгрузки" і бронежилети для війни з терористами.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus