USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волиняни здають добровільно вогнепальну зброю

20 Березня 2014 17:52
У підрозділ дозвільної системи принесли 14 одиниць вогнепальної зброї, 11 спецзасобів та більше 3000 різних боєприпасів до вогнепальної зброї, повідомили у прес-службі волинської міліції.

З ініціативи МВС України з метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів, профілактики злочинів із їх використанням органи внутрішніх справ із 3 по 21 березня проводять акцію щодо добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, у тому числі незаконно вилучених у правоохоронних органах.

За цей період до органів внутрішніх справ Волині здали 14 одиниць вогнепальної зброї та 11 спецзасобів. Таким чином громадяни добровільно принесли автомат «АКМС-ОП», короткоствольний нарізний пістолет, 4 одиниці нарізної мисливської зброї, 8 одиниць мисливської гладкоствольної зброї, 9 газових пістолетів і револьверів, 2 пристрої травматичної дії та більше 3000 різних боєприпасів до вогнепальної зброї.

«Основна мета таких заходів, насамперед, інформувати громадськість про те, що у випадку добровільної здачі зброї та вибухових матеріалів людина звільняється від кримінальної відповідальності», – наголосив тимчасово виконувач обов’язків начальника УМВС України у Волинській області полковник міліції Михайло Руденко.

Варто відзначити, що під час революційних подій громадяни незаконно заволоділи вісьмома одиницями вогнепальної табельної зброї працівників волинської міліції: «До 21 березня ця зброя має бути повернута, в іншому випадку правоохоронці вилучатимуть її у законному порядку із відкриттям кримінальних проваджень. Наголошую: викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем караються позбавленням волі на строк до 15-ти років. Окрім того, згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України, за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до п’яти років», – підсумував Михайло Руденко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 20 Березня 2014 18:18
Скільки здали ПС??
Микола Показати IP 20 Березня 2014 19:19
Ага - здають!:( http://www.volynnews.com/news/volyn/vytryvalist-biytsiv-pravoho-sektoru-vyprobuvaly-u-polovykh-umovakh/ А у міліції і СБУ немає питань до малолєток зі зброєю?!
Д/с до Микола Показати IP 20 Березня 2014 22:08
За таку роботу в нинішні умовах, керівників які її провалили треба в шию гнати з ОВС, реально ні одного нарізного ствола, ні однієї кримінальної справи щодо незаконного зберігання зброї в той час коли нова владна банда ПС практично всі ходять зі зброєю
Совесть Показати IP 20 Березня 2014 19:50
Товарищи менты, а где то боевое оружие, которое у некоторых представителей вашей профессии отобрали вместе с патронами ? Я уже не говорю за спецсредства, в которых и с которыми демонстративно ходят данильчуки и ко. Вы сдали все позорники и трусливые шакалы. Одних наручников пропало, что всю горадминистранию можно приковать. Руденко, а где патроны с адреналина ? И таких вопросов куча.
Анонім до Совесть Показати IP 20 Березня 2014 21:50
А вони черговий раз прозвітуються про здачу зброї :))))) шановні "правоохоронці" вже й бабки в селі знають що цю зброю ви збираєте в тих в кого закінчився дозвіл.... а реальної кримінальної зброї як і писав попередній дописувач ... ДЕ ВОНА???
0501 до Совесть Показати IP 20 Березня 2014 22:31
Там же где и шесть пистолетов,из того же Адреналина - ребяток Забужана.
7770 Забужан Показати IP 20 Березня 2014 23:26
Валерчик "Пельмень" решит все вопросы и с Руденком, и с Горбатюком, и с Гаёвым. Не парьтесь!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus