USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волиняни змушені платити за неякісні комунальні послуги

21 Серпня 2015 08:30
Лучани шоковані – хамство з боку працівників, неякісне надання послуг та повна безвідповідальність ТзОВ «М.Ж.К.». Як наслідок – довжелезні рахунки за неіснуючі послуги та зіпсований настрій.

Про це йшлося під час прийому громадян у заступника Луцького міського голови Лариси Соколовської 18 серпня, в Центрі надання адміністративних послуг у Луцьку.

Зауважимо, що скарги на товариство - не новина, невдоволення їхньою роботою висловлювали й представники ОСББ.

Корінна лучанка пані Алла уже понад рік бореться із ТзОВ «М.Ж.К.», проте з боку підприємства не вживають жодних заходів, ба, більше – виставляють довжелезні рахунки.

«Там із нами не хочуть співпрацювати і обслуговувати. Торік у нас була проблема – будинок цілий місяць без опалення. Я неодноразово просила майстра, щоб прийшов і зареєстрував цей випадок, проте ніхто не прийшов. Навіть при тому, що в ДКП «Луцьктепло» пояснили, що це дуже проста процедура – майстер прийде, зареєструє і вам не доведеться платити за цілий місяць без тепла. Але не так сталося, як гадалося – майстра то немає, але є квитанція на кругленьку суму», - розповідає мешканка обласного центру.

Також жінка розповідає, що ще одним каменем спотикання між жителями вулиці Кравчука, 4 та підприємством стала іржава труба в домі. Алла Михайлівна каже, що її посилали із кабінету в кабінет, але результату - жодного.

«У нас труба, звідки йде холодна вода, іржава. Ця проблема виникла ще минулого року і до цих пір я воюю з ними. Ніхто нічого не хоче робити. Я звернулася до секретаря, мене направили до пана Князєва. Ніби виклик зробили, записали. Прийшов якийсь мужчина, він справив враження непрофесіонала – накричав на мене, мовляв, у нього багато роботи – і я не одна зі своїми проблемами. Дуже прикро, що до людей так відносяться.

Потім ми звернулися в ЖЕК №11. Там нам сказали, що проблем немає і усе можна вирішити. Навіть якщо якась аварійна ситуація, то 11 ЖЕКу під'їхати до нас швидше, та й послуги надасть кращі, ніж «М.Ж.К», - каже жінка та додає, що вони з мешканцями будинку уже вирішили від’єднатися від підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus