USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянину 11 років повертали землю

30 Грудня 2013 15:22
Волинянин 11 років чекав на повернення землі, яку у нього незаконно відібрали та передали у використання приватного підприємця. Чоловікові повернули у користування рівноцінну земельну ділянку, яка була незаконно вилучена рішенням сільради. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Прокурор Луцького району звернувся до суду з позовом в інтересах 84-річного мешканця села Підгайці до приватного підприємця та Підгайцівської сільської ради про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки.

Перевірка, проведеною прокуратурою району, встановила, що у 1991 році цьому пенсіонеру рішенням сільської ради у постійне користування надали земельну ділянку площею 0,20 гектара у селі Струмівка Луцького району.

Однак, у 2002 році рішенням сільради її вилучили та передано у користування приватному підприємцю, який у подальшому уклав договір оренди цієї землі.

Відтак, аби захистити права пенсіонера, прокурор району звернувся до суду з позовом. Проте рішенням Луцького міськрайонного суду у задоволенні позову було відмовлено.

Оскарживши це рішення в апеляційному порядку, прокуратура району домоглася того, аби рішенням апеляційного суду Волинської області Підгайцівську сільську раду та підприємця було зобов’язано повернути земельну ділянку у користування пенсіонера.

Виконавчий лист, виданий за вказаним рішенням суду, був скерований для примусового виконання у державну виконавчу службу.

Під час примусового виконання сторони виконавчого провадження уклали мирову угоду, яка затверджена ухвалою Луцького міськрайонного суду. Згідно умов цієї угоди, пенсіонеру надали у користування земельну ділянку площею 0, 20 гектара у селі Крупа Луцького району.

Завдяки вжитим прокуратурою району заходів представницького характеру пенсіонеру повернули у користування рівноцінну земельну ділянку, яка була незаконно вилучена рішенням сільради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus