USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська ОДА боргує за оренду приміщення більше мільйона

18 Жовтня 2017 17:06
Волинська ОДА заборгувала близько 1,19 мільйона гривень за оренду приміщення. У зв’язку з цим Управління будинком Волинської обласної ради, яке й надає облдержадміністрації приміщення для використання, не може розрахуватися з боргами за комунікаційні послуги та за заробітні плати працівників.

Питання боргів комунальної установи «Управління будинком Волинської обласної ради» порушила директорка КП «Луцьктепло» Валентина Малютіна, яка під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 18 жовтня повідомила, що борг установи за спожиті послуги становить 700 тисяч гривень.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини керівник комунальної установи «Управління будинком Волинської обласної ради» Віктор Талашко, борг перед «Луцьктеплом» справді є, але він не такий критичний.

Загальний борг становить близько 490 тисяч гривень. Окрім заборгованості перед «Луцьктеплом», ця сума включає також борг перед КП «Луцькводоканал», ПрАТ «Волиньобленерго», «Укртелекомом» тощо.

Заборгованість управління, своєю чергою, зумовлена несвоєчасною орендною оплатою за приміщення, які займають апарат Волинської обласної державної адміністрації та підконтрольні їй структурні підрозділи. У зв’язку з тим, що ОДА виплачує кошти невчасно та не повними сумами, борг постійно накопичується, тож Управління будинком Волинської обласної ради навіть не може своєчасно виплачувати працівникам заробітні плати.

Віктор Талашко зазначив, що така ситуація склалася через те, що коштів на оплату ОДА оренди приміщень у кошторисній документації закладено набагато менше, ніж потрібно, адже не враховано, до прикладу, навіть збільшення мінімальної заробітної плати працівників.

Управління будинком Волинської обласної ради, за словами Віктора Талашка, намагалося знайти шлях для вирішення ситуації, запропонувавши голові Волинської ОДА зменшити орендовані площі, але зі сторони адміністрації ніяких кроків у цьому напрямку не було зроблено, тому простежується збільшення заборгованості.

«Таку ситуацію вони (Волинська ОДА, – ВН) мотивують нормами бюджетного кодексу», – сказав керівник управління будинком Волинської обласної ради. Та додав, що голова ОДА міг би звернутися безпосередньо в Київ, аби збільшити кошторисне призначення.

Зі свого боку Управління будинком Волинської обласної ради в міру своїх можливостей намагається частково виплачувати борги, зокрема, шляхом реструктуризації заборгованостей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дирдеп Показати IP 18 Жовтня 2017 19:15
Борги віддають тільки боягузи ! А в ОДА - одні смільчаки .
Лучанка Показати IP 19 Жовтня 2017 10:25
А давайте не включимо тепло Гунчику! Де розтрачені кошти на дороги та решта...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus