USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська родина отримала орден від президента

21 Січня 2016 09:40
13-ро дітей виховуються у родині Дубенчуків із села Овадне Володимир-Волинського району. 20-го січня голова райдержадміністрації Наталія Василець вручила матері сімейства пані Олені Орден “Матері-героїні” від Президента України Петра Порошенка, - інформує БУГ.

“Головне, що ми наразі можемо дати своїм дітям – це освіта. Тому і сини, і дочки гарно вчаться у загальноосвітній школі та беруть уроки музики. Ми усі співаємо та вчимо на пам’ять вірші, ставимо сценки”, – розповіла мама-героїня.

На урочистості до простого селянського обійстя Дубенчуків завітало чимало гостей. Сільський голова Сергій Панасевич приїхав разом із місцевими хористами аби привітати родину.

Олена Дубенчук – росіянка, з Іркутської області. Познайомилися із майбутнім чоловіком у Владивостоці, куди жінка приїхала навчатися на модельєра. Пан Дубенчук на той час був моряком. Замість слави модельєра пані Олена здобула іншу – гордість називатися мамою, присвятила дітям усю себе, все своє життя.

Родина не розкошує, але дякує Богові за все. Головне, що всі здорові та усі разом. “У юності я перенесла операцію на апендицит, але з перитонітом. Лікарі казали, що дітей взагалі не матиму. Потім, коли один за одним почали з’являтися сини, медики стверджували, що дівчаток у нас з чоловіком не буде. Сьомою народилася дочка. Ось такі дива супроводжують усе моє життя”, – розповідає Олена Володимирівна.

Діти грають на різних музичних інструментах – трубі, трамбоні, кларнеті, фортепіано та домбрі. Аби відвідувати музичну школи вони долають по 4-ри кілометри, коли немає автобуса – пішки. Дома мама влаштовує міні-театр, розучуючи різні повчальні п’єси, співаючи християнські пісні, декламуючи вірші.

Сім’я має і господарство – дві корови та домашню птицю. Пані Олена каже, що діти – її незамінні помічники, без них вона б не справилася. Не зважаючи на непрості життєві та побутові умови, родина Дубенчуків почувається щасливою. Адже вони – разом, а тому і сильні та витривалі у будь-яких обставинах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Січня 2016 13:31
І що той орден їх годувати буде чи хату обігрівати? чи може відремонтує ту напіврозвалену хату?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus