USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинська єпархія шукає «дуже бідових» дітей

13 Березня 2014 14:51
«Ми завжди ділимо тих, хто потребує допомоги, на бідових і дуже бідових. Зараз ми шукаємо дуже бідових, яким часто немає, що їсти», - розповідає голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Торік Волинська єпархія провела більше ста благодійних акцій, каже він. Це доволі значна цифра для єпархії. Про це Валентин Марчук розповів у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини після вручення продуктових наборів багатодітним сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Він зауважив, що єпархія активно розпочала роботу зі збору продуктових наборів для малозабезпечених.

«У храмі в Теремно був перший стіл, де збирали продуктові набори, тепер долучилася і Покровська кафедральна церква і Храм Всіх Святих Землі Волинської, де продовжуємо збирати потребу для нужденних. Долучився Хрестовоздвиженський чоловічий монастир та Свято-Успенська Почаївська лавра», - розповідає він.

Валентин Марчук каже, що єпархія також змінює співпрацю з сиротинцями.

«20 років ми дарували сиротинцям кошти. А вони їм не потрібні, бо сиротинці забезпечені державою. З тих сиротинці треба взяти дітей і знайти їм сім’ї, ось над тим треба працювати.
Краще допомогти потім тим сім’ям, які взяли дітей, або які бідують, і мають багато дітей. І Владика Ніфонт нам поставив завдання, що досить сиротинців. Це не означає, що ми їм не допомагатимемо. Просто по-іншому. Наприклад Люблинецький інтернат шукає будинки для старших дітей, які випускаються і їх вже ніхто не хоче брати в сім'ю. І ми долучаємося до цього. Але я вже не раз говорив, що ті іграшки, які часом возять на Миколая, їм не потрібні – вони ще нам можуть це подарувати», - вважає голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії.

Він зауважив, що єпархія продовжує співпрацювати з громадськими організаціями, днями планують організовувати зустрічі з афганцями, чорнобильцями, візочниками та іншими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Джулія Показати IP 13 Березня 2014 15:02
Розумні речі глаголить! Дійсно, часто в матеріальному плані діти з багатодітних сімей забезпечені гірше, ніж діти в притулках. Особисто знаю таку сім'ю.
тоня Показати IP 13 Березня 2014 15:14
то нащо родять багато дітей ? щоб залізти в бідоття
Джулія до тоня Показати IP 13 Березня 2014 15:25
ПРОЦЕС ПОДОБАЄТЬСЯ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus