USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська обласна рада голів ОСББ – перша в Україні

26 Вересня 2013 16:43
До Луцька з’їхалися представники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків з різних міст області: Нововолинська, Володимира-Волинського, Рожищ, Ковеля.
Зустріч відбулася вперше у рамках установчого засідання Обласної ради голів ОСББ. Перед початком заходу присутнім показали діючі об’єднання співвласників багатоповерхівок Луцька.

Лучанка Ліана Андросюк прийшла на захід з власної ініціативи. Жінка розповіла, що будинок, де буде її квартира ще не добудований. Але уже мешканці зійшлися на думці, що варто було б організувати ОСББ. Тому що їхні помешкання розташовані в приватному секторі обласного центру на вулиці Чернишевського і від ЖЕКу допомоги буде мало», - зазначила жінка.

Мешканка будинку з вулиці Крилова,7, що у Луцьку, Вікторія розповіла, що вони теж нещодавно створили ОСББ. І хоч будинок невеликий – усього 19 квартир, об’єднатися було непросто. Уже робили кілька спроб, нарешті вдалося домовитися з усіма мешканцями. А щось робити – треба, бо будинок на балансі ЖЕКу не перебуває і потребує ремонту.

Зі слів першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка, який, до слова, був присутній під час заходу, Волинь - одна з перших областей України, де активно створюються ОСББ. Таким досвідом може похвалитися хіба що Донеччина. Проте досі ці організації об’єднувалися в асоціації у межах міст.
Відтепер на Волині діє Обласна рада голів ОСББ – це консультаційно-дорадчий орган, який буде лобіювати інтереси обласних об’єднань на рівні місцевого самоврядування та у питаннях залучення фінансування. Головою ради обрали президента Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив Петра Лавренюка.

«За час свого існування рад голів ОСББ міста Луцька виправдала свою ефективність. На сьогоднішній день нам вдалося налагодити хорошу систему комунікації між об’єднаннями Луцька, залучати серйозні кошти, в тому числі й пільгове кредитування, а також заручитися підтримкою влади. Створення обласної ради ОСББ – це наступний крок, який дозволить стимулювати і підтримувати розвиток ОСББ і в районах Волинської області та отримати сприяння від держави,» - сказав «новоспечений» голова Обласної ради голів ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
президенту Показати IP 26 Вересня 2013 16:51
скільки ОСББ особисто створив 10, 20, 30 а може жодного.
від Президента Показати IP 26 Вересня 2013 17:39
Закарпатье, Херсон, Волынь, Львовщина и Сумщина - пять худших регионов страны по выводам правительства. Этот перечень составлен Кабинетом министров по итогам первой половины 2013 года. Эффективность руководителей всех регионов оценивались по восьми критериям. Итоговый документ уже получили все чиновники. Он также направлен в Администрацию президента, передает "Главком".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus