USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинська родина отримає 115 тисяч на підтримку прийомної сім’ї.ФОТО

18 Вересня 2013 12:42
У волинському селі Тумин створили першу в Локачинському районі прийомну сім’ю. На підтримку розпочатої справи родина Новосадів вже отримала майже 100 тисяч гривень із бюджетів різних рівнів та усиновила трьох соціальних сиріт. Також 15 тисяч гривень виділили з районного бюджету на розширення будинку.

Сьогодні Тамара Новосад із чоловіком та матір’ю разом виховують троє власних і ще стільки ж прийомних дітей. Усі вони для них - рідні, запевняє жінка. І найкращий приклад того - діти жодного разу за 4 роки спільного проживання не конфліктували між собою, не воліли повернутися в інтернат, а прийомних батьків називають мамою і татом.



Наймолодшому в родині Новосадів – 9 років, двом найстаршим – по 16. Кожен знає про свої обов’язки, допомагають у навчанні, спільно розподіляють відповідальність по догляду за господарством та працею на землі. А господарство у родини чимале – 3 корови, 8 свиней, 5 овечок, десятки кур, гусей. Власним тракторцем обробляють приблизно 7 гектарів землі. Сіють зернові, огородину, садять картоплю і здають її. Зі слів пані Тамари цьогоріч висока ціна на бульбу, а тому вдасться трохи й заробити. А ще мають власний молоковоз – збирають молоко в односельчан і здають його в Дубно.







«Якось ми із чоловіком відвідували племінника в лікарні і там лежав хлопчик з інтерната. А потім його забрала прийомна сім’я. Згодом чоловік прочитав у районній газеті оголошення, що бабуся віддає на усиновлення двох дітей, бо у неї страшна недуга – онкозахворювання. А діти були в Нововолинську у ковчезі, це такий притулок. І тоді ми вирішили забрати тих двох дітей. Потім сказали, що у Володимирі-Волинському є хлопчик – 15 років. Познайомилися з ним, він захотів у сім’ю. Ми і його до себе взяли», - ділиться спогадами господиня дому Тамара Новосад.

«Дійсно, ті прийомні діти, які прийшли в сім’ю, вони не відрізняються від кровних дітей родини. Вони працюють, кожен із них знає що робити і це, мабуть, той елемент сімейного виховання, який вони втратили, але зараз набули знову. А це і теплота серця, і теплота душі, й те родинне гніздечко яке вони мають. Умови проживання поліпшуються», - розповів Волинським Новинам перший заступник голови Локачинської райдержадмінстрації Михайло Скопюк.

Зі слів чиновника, торік, згідно з рішенням профільної комісії, відповідно до голосування депутатів облради, 30 тисяч гривень виділили з обласного бюджету і ще 40 – на початку цього року. Також 15 тисяч гривень виділили з районного бюджету на розширення будинку. До кінця 2013-ого планують виділити ще 30 тисяч з обласного бюджету на завершення добудови декількох спалень у будинку, столової, кімнати для навчання.


















А ще, з огляду на добру справу сім’ї, її працелюбність, оскільки це передбачено обласною цільовою програмою, родина отримала кредит у 8 тисяч гривень на придбання третьої корови. Завдяки чому, сьогодні, чиновники вручили Новосадам доїльний апарат за кошти районного бюджету.


«У своїх діях ми керувалися рішенням сесії райради, погодженням обласного керівництва, щоб сприяти виділенню за кошти району доїльні апарати двом родинам у Локачинському районі. До речі, у них спільне прізвище – Новосад», - розповів заступник голови Локачинської райдержадміністрації Віктор Кравчук.

Крім того, родина отримала у подарунок від влади власний легковий автомобіль.

«Це передбачено законом – конфісковані на митниці авто передавати у власність багатодітним сім’ям або будинкам сімейного типу, будинкам дитини або на інтернат ним установам», - підсумував Михайло Скопюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Колега Показати IP 18 Вересня 2013 12:57
Молодець Валентина Дмитрівна, що створила прийомну сім'ю. Добре, що начальство не стоїть осторонь цих проблемя, а допомагає.
Луцьк Показати IP 18 Вересня 2013 13:59
нема тут нічого доброго.Хоче жити за рахунок держави.Непотрібні їй ці діти.Будуть раби для неї.Побачите в майбутньому,чи буде вона їх любити, а ніколи.Дуже гидкі очі в її мами і в неї.Це корисливі людиюХочуть слави, і показати,які вони милосердні.Неправда,не вірю. Не буде добра цим дітям.Будуть тікати тільки так
Я до Луцьк Показати IP 18 Вересня 2013 14:19
Не варто судити про людину тільки по її очах. Ви ж, швидше за все, особисто не знаєте цю людину. Не плутайте поняття "усиновлення" від "опіка і піклування". Почитайте про це, багато що стане ясно.
до Луцька до Луцьк Показати IP 18 Вересня 2013 16:09
до чого тут очі, вибачте, що бабусі не зробили макіяж "смокі айс". Люди все життя тяжко працюють в селі і не звикли позувати на камеру. А ви з своїми негидкими очима багато дітей всиновили чи хоч іграшку дешеву в дитбудинок завезли? Оце людська натура - аби обіс...ати
Ольга Показати IP 18 Вересня 2013 14:56
Сім'ям, які беруть на виховання дітей із притулків та інтернатів потрібно не тільки гроші, а й нагороди давати.І не потрібно судити по собі, тим більше по очах людини.Виховувати дітей-це тяжкий труд.
Коля Показати IP 19 Вересня 2013 11:23
Новий прибутковий бізнес і не більше! Головне аби потім з дітей не робили рабів.
надя Показати IP 23 Вересня 2013 19:25
всиновлення і опіка це дуже велика різниця - на всиновлених дітей гроші не платять а навпаки а прйомні це бізнес...
Діана Показати IP 22 Червня 2020 23:51
Ото послухай мене сюди не суди і осудженний не будеш! Це пише та маленька дівчинка яку взяли в 10 років в сім'ю Новосадів правда на даний момент мені далеко не 10 а 21 і мені мої прийомні батьки дали все те в чому я нуждалася і я не тільки про якісь матеріальні блага я зараз про більше,глибше,духовніше. Усі діти цієї сім'ї вивчалися в не самих гірших навчальних закладах я наприклад сама закінчила Ківерцівський медичний коледж,хтось в педадогічний поступив,а хтось і електрика закінчив без освіти не лишились ясно,на кожну дитину було відкрито депозит одне можу сказати всі мої гроші які виділяла держава лишилися при мені. І ось на данний момент в мене є уже своя сім'я і формально я виведена з сім'ї Новосад але я не перестаю казати на них мама і тато я надіюсь я ясно виразилась.А кого так інтерисує скільки отримують коштів опікуни на дітей так це будьласка інтернет вам в допомогу це не є закрита інформація...Краще самі б творили добро а не обсирали...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus