USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинські експерти ідентифікували солдата, який загинув у боях за Ковель

7 Квітня 2014 16:47
Працівники Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України у Волинській області допомогли відновити записи, які знайшли біля останків солдат-червоноармійців.

Ще в жовтні минулого року на адресу НДЕКЦ надійшло звернення від Волинської обласної пошуково-дослідницької правозахисної історико-просвітницької громадської організації «Сумління». Історики просили допомогти встановити дані військовослужбовців Радянської Армії часів Великої Вітчизняної війни, які загинули в околицях міста Ковель під час боїв в період квітня-липня 1944 року.

Напередодні пошуковий загін «Відродження» разом з експертами НДЕКЦ в околицях селища Клевецьк Турійського району виявив останки солдат Радянської армії та їх особисті речі. З-поміж знахідок був пошкоджений вицвілий від часу аркуш паперу коричневого кольору.


Саме цей потемнілий від часу папірець передали на дослідження експертам у сектор технічної експертизи документів та почеркознавчої експертизи ВКЕО НДЕКЦ при УМВС України у Волинській області.

Експерти використали відеоспектральний корпоратор «VSC 40». Вдалося відновити наступний текст: «Справка Дана настоящая сержанту в/части 562 тов. Комарову В. И. в том, что ….ться в рядах РККА дейст…. Выдан».


Тож, завдяки роботі експертів, вдалося ідентифікувати одного з загиблих в боях за Ковель – сержанта Радянської армії В.І. Комарова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Владимир Показати IP 7 Квітня 2014 16:57
Слава Героям !!!!! Павшим в борьбе с немецко фашистскими оккупантами!!!!!!
Володимир Показати IP 7 Квітня 2014 17:20
Слава Героям, які загинули в боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками!
ковельчанин Показати IP 7 Квітня 2014 22:28
Виявляється, міліція не даремно свій хліб їсть. Побільше б таких добрих справ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus