USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські митники зупинили спробу незаконного вивезення дуба

3 Грудня 2015 10:58
Посадові особи Волинської митниці ДФС зупинили незаконну спробу вивезення лісоматеріалів.

Громадянин України мав намір вивезти за кордон пиломатеріали – дубові обрізні дошки, за документами з недостовірними даними, через митний пост «Ягодин», - інформує Волинська митниця ДФС.

Мешканець Вінниччини для проходження митного контролю надав сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій, що містив недостовірні відомості про лісокористувача.

Цю невідповідність волинські митники з’ясували, коли поцікавилися у Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства реальним походженням та особливостями продажу транспортованої лісо- продукції.

Таким чином, громадянином України в особі підприємця вчинено дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, шляхом подання органу доходів і зборів документів, що містять неправдиві дані.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 МКУ, та тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Відтак, вантаж лісоматеріалів об’ємом майже 19 кубометрів вилучений працівниками митниці.

Окрім цього, як повідомиили у пре-службі Держприкордонслужби, учора в міжнародний пункт пропуску «Ягодин» зупинили спробу незаконного вивезення цигарок. Згідно з повідомленням, для оформлення на виїзд із України по смузі руху «зелений коридор» прибув 20-річний громадянин України на мікроавтобусі «Мерседес Спрінтер» 2003 року випуску. На підставі оцінки ризиків прикордонники ініціювали проведення спільного з митниками поглибленого огляду автомобіля. У результаті якого оглядова група знайшла в конструктивних порожнинах авто цигарки марок «LD», «Р&S», «Bond», «Rothmans» з українською акцизною маркою. Зокрема, сигарети знаходилися за обшивкою розсувної дверки, в спинках усіх шести пасажирських сидінь та в задній кутовій стійці кузову.

Всього 262 пачки цигарок оцінили на суму більше 3 тисяч гривень, а автомобіль, як засіб незаконного переміщення товарів, на суму понад 300 тисяч гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
555 Показати IP 3 Грудня 2015 12:12
для чого зупиняти вивіз цигарок...., назад же привезуть валюту, піднімуть гривню...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus