USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські підприємці вийшли з протестом

1 Липня 2015 13:43
Мітинг під стінами Володимир-Волинської ОДПІ, організований місцевою Спілкою промисловців та підприємців, зібрав усіх, хто намагається робити бізнес в непростих умовах сьогодення, - інформує БУГ.

“За статистикою за останніх півроку у Володимирі-Волинському згорнули свою роботу майже 500 підприємців! Ви тільки уявіть – за кожним сім’я, двоє – троє працівників. Це як мінімум з кожного 250 гривень доходу у міську казну, а ще пенсійні внески! А як далі нас так давитимуть – то взагалі бізнес в тінь загонять”, – обурювалася голова Спілки промисловців та підприємців Наталія Любімцева.

Апарат РРО коштує в середньому від 6-ти до 15-25-ти тисяч гривень. Щомісяця за його обслуговування необхідно платити 200-400 гривень. Для його роботи треба купити модем та під’єднати ліцензійний інтернет – десь до 1000 гривень. Суми скласти не важко – підприємці кажуть, що у місяць стільки не заробляють!

“Чому тих, хто чесно платить треба загнати у підпілля? А “валютчиків” на місцевому ринку жодні касові апарати не торкаються, жодні податки! Це вже терпіти немає сили”, – сказала депутат районної ради, місцева підприємиця Ганна Фурман.

До підприємців вийшов начальник Володимир-Волинської ОДПІ Ігор Пакулець. Він сказав, що податкова інспекція районного рівня не вирішує питання призначення чи відміни касових апаратів, та й інших надмірних податкових навантажень. “Цей закон прийняла Верховна Рада, депутати, яких ми обрали!”, – сказав Пакулець.

Підприємці залишили звернення проти апаратів РРО очільнику Володимир-Волинської ОДПІ, який, в свою чергу, пообіцяв передати його у Київ.

До пана Пакульця підприємці мали ще чимало питань, однак начальник податкової запропонував обговорити їх не на вулиці, під прицілом відео-камер, а у своєму кабінеті, так би мовити, тет-а-тет із представниками місцевого бізнесу. Питання підприємців стосувалися госпрозрахункового ринку, незаконної торгівлі контрафактом, цінами та документами на товар, який продається у районному будинку культури та ще ряд інших.

Нагадаємо, з 1-го липня, згідно із новим Податковим кодексом, використання касових апаратів стало б обов’язковим для підприємців спрощеної системи оподаткування ІІІ-ї групи. А з січня 2016-го року такий обов’язок мав би лягти і на плечі ІІ-ї групи єдинщиків. Раніше апарати РРО ставили тільки ті підприємці, які мали справу із підакцизними товарами.

Однак щойно стало відомо, що парламент вніс зміни до закону про касові апарати, - інформує УП.

За відповідне рішення проголосували 248 народних депутатів.

Цими змінами Рада звільнила від обов’язкового застосування касових апаратів тих підприємців, чиї прибутки не перевищують мільйон гривень.

Також, закон забороняє вимагати посвідчення особи для купівлі-продажу іноземної валюти.

"Після проведення додаткових консультації було запропоновано компромісне рішення для мікробізнесу, в яких обсяг річного доходу не досягає 1 мільйон гривень. Пропонується, що реєстратори розрахункових операцій не застосовують платники єдиного податку 1, 2 та 3 груп, в яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1 мільйон гривень", - заявила голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Вона зазначила, що у разі перевищення 1 млн гривень застосування касових апаратів є обов’язковим.

"Їхнє застосування розпочинається з першого числа місяця кварталу наступного за виникненням такого перевищення та продовжується у всіх наступних періодах протягом дії платника єдиного податку", - пояснила голова комітету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
свг Показати IP 1 Липня 2015 13:53
які вони підприємці? перекупщики. якщо з цієїмаси буде 2єщо щось виготовляють то це максимум. а апарати нехай всі ставлять тоді буде порядок і на базарі і в ларьочках.
Василь Показати IP 1 Липня 2015 13:56
Щановний автор статті в інтернет видані, "ліцензований інтернет" це що таке?
Автор до Василь Показати IP 1 Липня 2015 14:59
Шановний читачу, щоб дізнатися про особливості "ліцензійного інтернету", про існування такого, поширення, вартість... варто звернутися за ключовими словами у пошукову систему, наприклад, google.com. Для прикладу - скидаю силку - http://sips.gov.ua/ua/sektsii1309_jalta2011.html
ххх Показати IP 1 Липня 2015 14:45
За кордоном навіть водій автобуса має касовий апарат і видає квитки. Ніхто не робить проблеми,просто вже пора привикати до порядку,платити реальні податки.Халява закінчується.
Поля Показати IP 1 Липня 2015 14:58
"Після проведення додаткових консультації було запропоновано компромісне рішення для мікробізнесу, в яких обсяг річного доходу не досягає 1 мільйон гривень. ХА-ХА-ХА.в ін в них ніколи не досягне 1 млн. Хто собі його нпмалює в книжці? Ви там що всі -ідіоти ! І Ляшко не знаю для чого це робить, ні знаю -для піару! Всіх на РРО!
Анонім до Поля Показати IP 1 Липня 2015 15:29
Впевнена, що жоден з "допищиків" не є підприємцем, бо якби мали зелене уявлення про мале підприємництво, то знали б, що сил затрачається багато,сплачується немала сума податку, а те що залишається - йде на утримання сімї. А ця совкова психологія - спекулянти і т.д. - уже б мала залишитись в минулому. Смішно чути критику (а точніше заздрість) від людей "працюючих на дядю" за мінімалку. У нас ще далеко не такі умови для малого і середнього бізнусу, щоб можна було думати про РРО - спочатку потрібно надати якусь допомогу для розвику, вийти на якийсь рівень, а тоді вже... А тим, хто злорадствував РРО - спочатку треба думати на кого впадуть додаткові витрати бізнесу - звичайно - це плюс до ціни на товар чи послугу..
мент до Анонім Показати IP 1 Липня 2015 15:45
ви спекулянти наживаєтесь на простих смертних як на робуту продавцем то місяць безоплатного стажу собі ж джипа треба запрвити
Анонім до мент Показати IP 1 Липня 2015 15:59
а вам хтось не дає власну справу розпочати? (наперед кажу - ми починали "з нуля")
KrolJuk до Анонім Показати IP 1 Липня 2015 19:48
Якщо десь купив і на базарі перепродуєш - спекулянт-перекупник і крапка. І не треба тут бла-бла-тополя!
Перекупщик Показати IP 1 Липня 2015 15:28
Перш ніж говорити про РРО потрібно навести лад в цілому у податковій і митній сфері , створити умови для розмитнення такі , щоб товар не виходив в два рази дорожче ніж він вартує , а гроші отримані за розмитнення йшли в бюджет , а не в кармани виродкам всяким . Не з того почали панове реформатори )))
підприємцям Показати IP 1 Липня 2015 18:18
Ми ж хочемо в Європу?!
Олег Показати IP 1 Липня 2015 18:18
Більшість підприемців мають знайомих податківців з якими мають взаемну вигоду. Зрозуміло що наводити лад потрібно в податковій сфері та інших інстанціях які трясуть підприемців.Але у підрпиемців теж рильце в пушку.Якщо хочете змін почніть з себе не варто чекати змін від чиновників.
Держава Показати IP 1 Липня 2015 18:25
Девушка ожидала свой рейс в большом аэропорту. Ее рейс был задержан, и ей придется ждать самолет в течение нескольких часов. Она купила книгу, пакет печенья и села в кресло, чтобы провести время. Рядом с ней был пустой стул, где лежал пакет печенья, а на следующем кресле сидел мужчина, который читал журнал. Она взяла печенье, мужчина взял тоже! Ее это взбесило, но она ничего не сказала и продолжала читать. И каждый раз, когда она брала печенье, мужчина продолжал тоже брать. Она пришла в бешенство, но не хотела устраивать скандал в переполненном аэропорту. Когда осталось только одно печенье, она подумала: «Интересно посмотреть, что сделает этот невежа?». Как — будто прочитав ее мысли, мужчина взял печенье, сломал его пополам и протянул ей, не поднимая глаз. Это было пределом, она встала, собрала свои вещи и ушла. Позже, когда она села в самолет, по лезла в сумочку, чтобы достать свои очки и вытащила пачку печенья… Она вдруг вспомнила, что она положила свою пачку печенья в сумочку. И человек, которого она считала невеждой, делился с ней печеньем, не проявляя ни капли гнева, просто из доброты. Ей было так стыдно и не было возможности исправить свою вину. Прежде чем гневаться… задумайтесь… может БЫТЬ НЕ ПРАВЫ ИМЕННО ВЫ…
За правду Показати IP 1 Липня 2015 21:12
Дуже весело організовувати всілякі мітинги і піаритись за рахунок натовпу та різних "колючих" питань. А щодо касових апаратів - то очевидно одне: хотіли до Європи до Європейських стандартів, чоому ж зараз обурюватись. Чи ви хочете і надалі торгувати на асфальті і гордо називати себе ЄВРОПЕЙЦЯМИ? Закуповувати дешевий "шелпотреп" і продавати його в три-п"ять разів дороще і при цьому не сплачувати в бюджет. Ідеальна схема! Але ж явно не Європейська! Так так, це я саме до вас, пані А. Фурман - Ви ж так відстоюєте свої проєвропейські погляди, а що тепер. Від влади усунули партію Свободи? а я-я-й!!! Влада залізла до ваших карманів? а -я-яй. Нічого подібного. Саме так і будується Європейське суспільство, ринкова економіка, де виживає сильніший, мудріший і професійніший підприємець. І Ви б, А. Фурман, мали б це розуміти і знати, якби мали належну освіту чи хоча б досвід. Але ж напередодні місцевих виборів, все що лишається усунутим від "великої кормушкі" горе-політикам - хоч якось пропіаритись,
вера Показати IP 1 Липня 2015 21:48
Вийшла б Фурман протестувати у вівторок , то вже сьогодні пресс-служба Свободи написала ,що це їхня заслуга ,що закон змінили.
1 Показати IP 1 Липня 2015 22:44
Заголовок статті неправильний - Волинські спікулянти вийшли з протестом!
Люди добрі Показати IP 1 Липня 2015 23:31
Подивіться уважно хто прийшов чайковська любімцева фурман грек і так далі одні спекулянти Бо скоро ВИБОРИ і все повспливае на верх
Де ж ви Показати IP 1 Липня 2015 23:37
коментар було видалено
ДО ЗА ПРАВДУ Показати IP 31 Липня 2015 10:20
В ЄВРОПІ ВЛАДА ДОПОМАГАЄ БІЗНЕСУ КРЕДИТАМИ І НЕ ВЕЛИКИМИ ПРОЦЕНТАМИ,НА СТВОРЕНІ НОВІ РОБОЧІ МІСЦЯ ДАЄ КОШТИ ,А ЛЮБА ВЛАДА УКРАЇНИ КРАДЕ ,ГНОБИТЬ СВІЙ НАРОД .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus