USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські протестанти відсвяткували Різдво

27 Грудня 2016 12:09
Протестанти Луцька святкували Різдво з усім світом. 25 грудня на Театральному майдані відбулось святкова музична акція за участю духового оркестру та об`єднаного міжцерковного хору.

Різдвяні пісні у виконанні 400 хористів подарували усім присутнім атмосферу справжнього свята. Зі словами привітання звернулися голова Волинського об`єднання церков Євангельських християн баптистів Ярослав Троць та голова Волинського об`єднання церков Християн Віри Євангельської П`ятидесятників Михайло Близнюк.

За участю капеланів з трьох баптистських церков, що несуть служіння на Сході в зоні АТО та пасторів луцьких церков відбулась молитва за мир в Україні.

Після цього усі присутні виконали духовний гімн «Боже Великий Єдиний нам Україну храни».

Подія відбувалась в рамках відзначення у 2017 році 500-річчя Реформації. Павло Миронюк, голова Волинського обласного міжконфесійного оргкомітету, виголосив п`ять фундаментальних істин на яких будується рух Реформації. «Ми досягнемо мети, якщо кожен християнин буде спроможний пояснити суть реформації будь кому зі своїх ближніх. Реформація будувалась на п'яти простих, але важливих для християнина істинах», - сказав Павло Григорович.
Після святкової акції на площі християни мали можливість відвідати та привітати з Різдвом пацієнтів та персонал в обласній лікарні, онко-, туб-, і наркодиспансерах, а також відвідувачів в торгових центрах міста.
Акцію «Різдво з усім світом» провели християни Ковеля, Нововолинська, Володимир-Волинського, Турійська, Колок, Маневич, Рожищ де люди об`єдналися в співі та молитві за Україну.
Подібні заходи відбулися у всіх обласних центрах України. Для прикладу, у Києві вперше в Україні 2 тисячі церковних хористів з різних міст одночасно виконали відомі різдвяні пісні та традиційні колядки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатолій Показати IP 27 Грудня 2016 13:33
Забули про Камінь-Каширськ! В нас у місті також пройшла така акція "Різдво з усім світом".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus