USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські шахтарі сьогодні пікетуватимуть податкову

28 Квітня 2016 12:22
Гірники обурені: не можуть отримати зарплатню за березень. Її гальмує й забирає податкова, - пише «Нововолинськ діловий».

Згідно з повідомленням, Нововолинська ОДПІ, грубо порушуючи законодавство, забрала мільйон гривень на погашення податкової заборгованості.

Члени незалежної профспліки шахти "Бужанська" запросили колег із інших шахт на своє чергове засідання. Відгукнулись Анатолій Мухомеджанов і Павло Астахов. Василь Прадід на цей час перебував у суді.

Лейтмотив такого зібрання визначився сам собою уже під час ділової розмови.

Через непорозуміння первинна організація шахти «Бужанська» свого часу вийшла зі складу міської незалежної профспілки гірників. Як зазначив Анатолій Мухомеджанов, таке рішення має право на існування, але позбавляє членів профспілки цього трудового колективу вносити цінні пропозиції і брати активну участь у профспілковій діяльності міста. А тільки разом шахтарі — велика сила.

Назрілих проблем, як засвідчили виступи гірників, і справді багато.

Богдан Макарчук поінформував про перебіг чергового засідання ради голів НПГУ, яке проводив у Києві Волинець і на яке запросили і його. Там уже вдруге мали затвердити Макарчука головою незалежної профспілкової організації шахти «Бужанська». Та пішли за старим сценарієм...

— Мені навіть не дали виступити, щоб донести думку наших шахтарів, – сказав Богдан Макарчук. – Просто забрали з рук мікрофон. Це грубе ігнорування думки трудового колективу, неповага до нього. Адже люди вже вдруге саме мені довіряють очолити профспілкову організацію. Я добре знаю, що моя кандидатура не влаштовує пана Волинця, бо не боюся казати правду у вічі.

На тому засіданні мені один із голів профкому Донеччини так і сказав: «Иди за волной - и всё будет хорошо, потому что здесь другие люди не нужны». Незатвердження на раді голів НПГУ не відсторонює мене від роботи. Бо згідно зі Статутом можу працювати три місяці, після чого маємо знову проводити конференцію, на якій підтвердять або не підтвердять повноваження голови члени нашої профспілкової організації.

Під час засідання гостро прозвучало ще одне надважливе питання. Цими днями з Києва надійшли значні кошти на виплату нашим гірникам 50% заборгованості із зарплатні. Люди мали отримати зароблене до Великодня.

Та, грубо порушуючи законодавство, Нововолинська ОДПІ забрала мільйон гривень на погашення податкової заборгованості.

Забрали податкову заборгованість іще з однієї захищеної статті – виплати лікарняних листків на шахті №9.

Не забарилася з вимогою про стягнення з ДП «Волиньвугілля» і мерія міста. Отож наяву «турбота» міської влади у спілці з податковим органом про гірників.

Як поінформував гірників начальник юридичного відділу ДП «Волиньвугілля» Віктор Порплиця, уже готуються матеріали у відповідні інстанції для притягнення винних до відповідальності. Адже замість обіцяних і виділених 50% заробітку шахтарям виплатили тільки трохи більше 30%.

Члени президії незалежної профспілки шахти «Бужанська» (а їх підтримали інші незалежні профспілки міста, присутні на засіданні) вирішили провести 28 квітня біля податкової адміністрації акцію протесту.

Тільки разом ми відстоїмо свої права і збережемо вугільну галузь Волині, - повідомляє сайт незалежної профспілки шахти "Бужанська".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гарик Показати IP 28 Квітня 2016 12:28
Громіть тих пихатих дядьків, самі жиріють за наш рахунок. Совісті ні грама у них

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus