USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські вчителі долучилися до збору коштів для потреб військових

18 Січня 2018 22:35
У переддень від’їзду волонтерів «Серця патріота» в зону АТО, у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти відбувся благодійний концерт. Основна мета заходу – зібрати кошти для потреб військових в АТО, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Як відомо, колектив ІППО – співзасновник волонтерського центру «Серце патріота», члени якого постійно відвозять допомогу солдатам у зону бойових дій.

«Коли на сході України розпочалася війна, інститут не стояв осторонь. Ми спільно з колективом, із нинішнім депутатом Луцької міської ради Сергієм Балицьким, вирішили створити волонтерський центр «Серце патріота». За три роки роботи нашої організації, волонтери «Серця патріота» за більш як 160 поїздок відвезли в зону АТО близько 550 тон вантажу», – розповідає виконавчий директор волонтерського центру «Серце патріота», ректор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Петро Олешко.

Засновник «Серця Патріота», депутат Луцької міської ради від УКРОПу Сергій Балицький каже: під час нинішнього концерту вони сподіваються зібрати частинку грошей на спальні мішки для солдат – під час обстрілів у воїнів згоріло майно.

«Кожна копійка дуже важлива для нас. Зараз выйськовим потрібні спальні мішки, проте лишається потреба у запчастинах, паливі. Потрібні генератори, проводка, резинові чоботи. Під час таких концертів ми показуємо людям результати нашої роботи – де ми були, куди їздили, куди прийшла їхня допомога», - розповідає Сергій Балицький.

«При інституті є склад, куди люди приносять потрібні військовим продукти і речі. Крім того, ми співпрацюємо з навчальними закладами, де батьки допомагають коштами, діти малюють малюнки, – пояснює директор інституту. – Також ми залучаємо до нашої співпраці небайдужих людей, бізнес, навіть ті, хто має обмежені можливості, долучаються своєю працею – в'яжуть рукавички, шкарпетки нашим захисникам».

Такі концерти, за словами Петра Олешка, відбуваються двічі, а іноді й тричі на місяць. На концерти запрошують відомих волинських виконавців, гурти та хори.

«Разом із Сергієм Балицьким, Петром Олешком і вчителями інституту, ми з початку війни на сході України допомагаємо нашим захисникам. І я твердо переконаний, що це повинні робити всі патріоти. Ми продовжуємо нашу волонтерську справу, продовжуємо боротьбу за Україну, віримо, що в державі буде мир. Ту справу, яку робить інститут післядипломної освіти, ректор, депутати обласної ради – це ті речі, навколо яких гуртуються люди», – підкреслює голова фракції УКРОП у Волинській обласній раді, радник голови облради Вячеслав Рубльов.

«Вчителі – це еліта, ті на кого рівняються діти. І вони є прикладом того, як у важкі для держави часи потрібно допомагати. Звісно, нинішнє забезпечення воїнів АТО набагато краще, ніж у перші місяці війни. Проте, така допомога з Батьківщини їх надихає і окрилює», – переконаний Петро Олешко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus