USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку «знешкодили вибухівку» під авто

27 Квітня 2016 14:26
Невідомий об’єкт виявили біля машини, яка довгий час стояла під стратегічним об’єктом. На місце прибули поліцейські вибухотехніки, які за допомогою робота знищили радіовибухівку.

Які вони, волинські «підривники»: в день відкритих дверей для ЗМІ волинянам показали, як працюють фахівці вибухотехнічного сектору Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Зі слів начальника вибухотехнічної служби, підполковника поліції Ігоря Заболотного, служба функціонує з 1995-го року.

«Ми щороку вдосконалюємося. Також кожні 5 років їздимо на курси підвищення кваліфікації. Наші завдання передбачають: вилучення, дослідження в полігонних умовах, пошук та знешкодження вибухонебезпечних об’єктів. Окрім роботи на Волині, кожен з наших чотирьох співробітників їздив працювати в зону АТО. Також нас залучають до масових заходів, щоб ми забезпечували вибухобезпеку», - розповідає поліцейський.
Підполковник наголошує, що вони працють з «глухонімим воїном», тому головне у їхній роботі не поспіх, а уважність, щоб вберегти життя оточуючих і власне.

Аби продемонструвати свої вміння на практиці, згідно з легендою, поліцейські обстежили машини, чи немає, раптом, прикріпленого до дна небезпечного пристрою.
Потому, біля однієї автівки, яка довгий час стояла під стратегічним об’єктом, побачили підозрілий предмет, який був схожий на радіовибухівку. Місце одразу відгородили від перехожих. Скерували робота, який і підірвав підозрілий об’єкт.
Після цього, одягнувши вибухозахисний костюм, поліцейські обстежили місце пригоди.
Зауважимо, що цього року на Волині правоохоронці вилучили та знешкодили понад 15 кілограмів вибухівки й близько тисячі вибухонебезпечних предметів. А щодо предметів в зоні АТО, то й лічби не вистачить, говорять вибухотехніки, скільки їх довелося знешкодити.



ЧИТАТИ ЩЕ: НА ЗАЛІЗНИЧНОМУ ВОКЗАЛІ У ЛУЦЬКУ «ЗВІЛЬНЯЮТЬ ЗАРУЧНИКІВ». ФОТО


До слова, не всю вибухівку в зоні АТО знищують, адже придатну для використання передають на озброєння армії.

Буває й таке, розповідають поліцейські, що вилучають новий вид вибухового пристрою, тоді об’єкт описують і передають інформацію для інших областей.

Щодо частих «гостей», яких знаходять волиняни, є такі предмети:

ОЗМ-72 - протипіхотна осколкова міна, яка має понад 600 грамів тротилу й осколки розносить на 25 метрів.
Протитанкова міна ТМ-62, яка має 6-7 кілограмів тротилу й вибухає тоді, коли на неї наїжджає важка техніка.
Мінометна міна 82 калібру, радянського виробництва
Граната із Першої світової війни, розліт осколків 5-7 метрів.
Ручна протитанкова граната РПГ.
У роботі вибухотехніків, говорять поліцейські, головне мати почуття гумору, щоб вміти психологічно розвантажуватися.

Зі слів тимчасово виконувача обов’язків начальника Головного управління Нацполіції у Волинській області Петра Шпиги, подібні дні відкритих дверей проводитимуть і надалі.
«Завдяки ЗМІ ми хочемо познайомити волинян із структурними підрозділами, щоб наші краяни знали, що ми відкриті й готові працювати та боротися, щоб забезпечити охорону громадського порядку», - запевнив Шпига.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
фыва Показати IP 27 Квітня 2016 16:05
пока доблестная полиция тренеруется и освещает все в прессе, машины палят через день...)
дьодік Показати IP 27 Квітня 2016 17:57
Дєвки на хвото в захваті від товстих мін, а особливо від довгих труб гранатометів.
вуйко Показати IP 27 Квітня 2016 19:29
та ті дівки на сьогодні геть подуріли. війна в країні а їм тільки дай постріляти чи кинути гранату. дівчина має виховувати дітей і створювати затишок вдома

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus