USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Журналісти Волині проти державних нагород

25 Лютого 2014 13:39
У Національній спілці журналістів України 24 лютого відбулася зустріч керівників медійних організацій із головою комітету Верховної Ради з питань свободи слова Миколою Томенком. Обговорювалося багато важливих проблем, серед яких прозвучала пропозиція, аби держава відзначила найсміливіших журналістів і присвоїла звання ЗАСЛУЖЕНОГО ЖУРНАЛІСТА.

Журналісти багатьох медіа-організацій та ЗМІ виступають категорично проти цього кроку і звертаються до регіональних колег за підтримкою. Адже більш ніж очевидно, що приймати нагороди від держави сьогодні просто аморально. Голові комітету зі свободи слова Миколі Томенку відразу запропонували текст законопроекту про вилучення самого визначення "заслужений журналіст" із законодавства.

З огляду на це, 27 лютого відбудеться зустріч волинських медійників, щоб детальніше обговорити це питання.

Текст законопроекту подано нижче:

Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про державні нагороди України" Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

1. У статті 10 Закону України "Про державні нагороди України" слова "Заслужений журналіст України" вилучити.

2. Цей Закон набуває чинності з дня опублікування.

Голова Верховної Ради України

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, журналістів закликають бути в опозиції до будь-якої влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
народ Показати IP 25 Лютого 2014 15:13
Оксана Чурило - заслужений журналіст України
народу Показати IP 25 Лютого 2014 16:59
Це найганебніша нагорода з усіх нагород.
Іван Петрович Показати IP 25 Лютого 2014 17:52
Це звання - відгомін радянської тоталітарної системи, що уже давно відійшла у небуття, але нагороди якої активно продовжує використовувати сьогоднішня влада, аби задобрити і віддячити журналістам, котрі справді заслужили у неї це звання - своїм лицемірством, дволикістю, заангажованістю. Подібні нагороди взагалі потрібно скасувати, бо немає у цивілізованому світі таких звань, як "заслужений залізничник Німеччини", чи "заслужений юрист США".
Іван Пилипович Показати IP 25 Лютого 2014 18:30
Для Чурили звання витребував Клімчук. Cпілка журналістів - громадська організація, а нагороджував чиновник - пяний Клим. На Волині ще живі журналісти, які місили розбиті грунтові дороги по віддалених селах в гумових чоботях, але не добивались нагород. Детальних пояснень не треба. Звязок простий: Клімчук - Колісник - журнал "Лісова мурзілка" (Лісовий вісник) - чурило. Не встигне Колісник піти з управління, як слідом за ним піде ця заслужена разом зі своєю мурзилкою, створеним під саму себе. До речі – про нагороди. Колісник – повний кавалер 3-х орденів «За заслуги». Почитайте 200 вчорашніх коментарів, за які «заслуги». Це про те, чого варті нагороди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus