USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Волинські сміттєзвалища переповнені, – екологи

12 Квітня 2011 15:20
На Волині екологи перевірили дотримання правил і режиму експлуатації полігонів твердих побутових відходів – порушення були зафіксовані на усіх підприємствах.
Щодо полігону у селі Брище Луцького району, то експлуатація третьої його черги може бути припинена вже 2013 року, хоч розрахунковий термін експлуатації сягає 2016 року, - повідомили у прес-службі Держекоінспекції.
Причина - значене зростання обсягів утворення відходів, відсутність системи роздільного сортування відходів.
Не вирішене питання виділення земельної ділянки під будівництво четвертої черги полігону, йдеться у повідомленні.
Ковельський полігон заповнений на 228%. Через відсутність необхідного фінансування будівництво третьої черги полігону не здійснюється.
Шацький полігон твердих побутових відходів переповнений на 136%.
У Держекоінспекції застерігають, що не вирішене питання будівництва третьої черги полігону призведе до виникнення надзвичайної ситуації на території Шацького національного природного парку.
На 136% переповнений Володимир-Волинський полігон.
Що стосується Нововолинського сміттєзвалища, то, хоч він побудований у 2008 році, проте через значне зростання обсягів відходів експлуатація першої черги полігону буде припинена вже у 2012 році.
Любешівський полігон поповнений на 128%. Проте органи місцевого самоврядування питання будівництва другої черги полігону не вирішили, - повідомляють екологи.
На 70% переповнений Ратнівський полігон. У Держекоінспекції вказують на такий недолік, як відсутність огорожі, що призводить засмічення земельної ділянки, яка прилягає до полігону.
Камінь-Каширський полігон введений в експлуатацію у 2010 році, проте прилегла до полігону територія потребує рекультивації. Як потребує рекультивації і закрите старе смітєзвалище, яке розташоване поряд із житловою забудовою міста.
Не введений в експлуатацію Маневицький полігон. Складування відходів проводиться на сміттєзвалищі.
Лишаються невирішеними, наголошують в Держекоінспекції, і питання будівництва полігонів у Іваничівському, Горохівському, Ківерцівському, Любомльському районах.
Складування відходів здійснюється на необлаштованих сміттєзвалищах, що ускладнює екологічну ситуацію в регіонах, - йдеться у повідомленні.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лара Любомль Показати IP 12 Квітня 2011 20:27
...констатувати факти - не складне завдання... а от куди ідуть чималі кошти за утилізацію тари і відходів, які нараховуються при імпорті товарів з суб"єктів ЗЕД і сплату яких екологічна служба ретельно перевіряє?... цікаве питання...з обсягів імпорту на Волині можна сказати, що це величезні кошти, яких би вистачило для будівництва, хоча б одного переробного заводу (і інвестувати в будівництво на скільки пригадую мали бажання Австрія і Швеція)...чи екологічна служба спроможна лише відслідковувати перетікання готівки з одного карману в інший?...мені здається, що місцевій владі давно потрібно вжити заходів, щоб ці кошти використовувались за призначенням...
небайдужа Показати IP 12 Квітня 2011 22:33
Нові полігони???Ганьба єкологам!!!А коли буде на Волині сміттепереробний завод???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus