USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Волинські студенти вихваляють польську освіту. ВІДЕО

4 Травня 2013 15:58
Комплекс економічних шкіл імені братів Веттерів у Любліні — перша польська школа, де віднедавна навчаються і випускники 9-х класів волинських шкіл, - інформує Телевізійний центр Ковель.

Ковельчанка Настя Яковенко, наприклад, другий рік здобуває тут освіту менеджера з туризму. Окрім туристичного напрямку, популярністю у волинян користуються також інформатика та ландшафтний дизайн.

Студентів з України в Польщі приваблює можливість отримати диплом європейського зразка, вдосконалити свої знання іноземних мов та можливість пройти практику або стажування в країнах Євросоюзу.

Навчання в Польщі на базі 9-ти класів — новинка не лише для Волині, а для всієї України. Представник ковельського інформаційно-консультаційного центру освіти і працевлаштування в Польщі Людмила Буховцева зауважує: мова йде про безкоштовне навчання лише у державних середніх спеціальних закладах Польщі.

Студентів з України в технікумах Польщі, кажуть, приваблює також можливість отримати спеціальність, яка має достеменно має попит на ринку праці.

Перспективною, для прикладу, є спеціальність «технік-механік авіації». Навчання за цим та іншими напрямками підготовки пропонує українцям навчально-виховний комплекс імені генерала Клеберга в Дембліні.

На сьогодні середню спеціальну освіту в технікумах Любліна і Дембліна, з якими співпрацює інформаційно-консультаційний центр освіти і працевлаштування в Польщі, навчається вже понад 50 студентів з України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus