USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волинські вчителі «не дружать» з комп’ютерами?

30 Серпня 2011 14:46
На Волині значна частина вчителів «не дружить» з комп’ютерами – це ускладнює навчальний процес для учнів.

Про це в ході обласної конференції освітян у вівторок, 30 серпня, доповідав начальник управління освіти на науки Волинської ОДА Михайло Попович.

«Ще у 2007 році ми завершили комп’ютеризацію загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступенів, забезпечили їх доступом до мережі інтернет. Комп’ютеризуються та підключаються до мережі інтернет бібліотеки шкіл І-ІІІ ступенів», – повідомив він.

Проте, за словами Поповича, в області потрібно ще багато зробити, аби всі школи мали комп’ютери та інтернет.

Так, станом на 15 серпня комп’ютеризовано 96% шкільних бібліотек, з яких 77% підключено до інтернету.

Взагалі без комп’ютерів нині обходяться чимало шкільних бібліотек Турійського (61,5%), Рожищенського (90%) та Луцького районів (81,8%).

Не завершена комп’ютеризація шкіл І-ІІ ступенів Локачинського та Ратнівського районів, Луцька та Нововолинська, зазначив головний освітянин області.

«Лише один навчальний комп’ютерний комплекс встановлений у школах І-ІІ ступенів Шацького району, по два – у школах Турійського та Рожищенського районів», – зізнався посадовець.

«Тому в цьому році для якісного викладання інформатики необхідно створити навчальні комп’ютерні комплекси у всіх школах ІІ ступеня», – додав він.

Однак не лише повна комп’ютеризація шкіл турбує Поповича. Занепокоєння викликає і рівень підготовки самих педагогів, адже дуже багато вчителів зовсім «не дружать» з комп’ютерами.

«Для того, щоб навчити учнів користуватися інтернетом, спочатку потрібно навчити вчителів», – вважає Попович.

«Кращих результатів досягнуто у Ковельському, Іваничівському, Любомльському, Ратнівському районах та Нововолинську, де навчання пройшли всі вчителі», – доповів він.

Найгірша ситуація з володінням комп’ютером педагогами – у Любешівському, Локачинському, Камінь-Каширському та Луцькому районах, констатував Попович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
я Показати IP 30 Серпня 2011 17:59
А сам Попович з компютером дружить? Дуже сумніваюсь... Нехай би хто перевірив.
Лучанка Показати IP 30 Серпня 2011 18:18
Ні, хай вчителів навчають,що тут поганого?! Завжди потр. удосконалюватися, але це не їх вина, це вина влади та тих стереотипів,що були, багато чого і ми колись знати не будемо...
молодий спеціаліст Показати IP 30 Серпня 2011 20:45
а на роботу молодих і зі знанням комп'ютера не беруть-нема робочих місць!пенсіонерів і не компетентних звільніть,а дайте роботу молоді і планка зросте!
Марта Показати IP 30 Серпня 2011 20:50
Ой, учні вже давно сидять в інтернеті, навіть у згаданих Поповичем районах. Їм би в школі доступ дали, а то мобільниками користуються.
Патріот Показати IP 31 Серпня 2011 09:01
Низький рівень підготовки вчителів щодо знання компютера це пів біди. Низький рівень освіти і вихованості вчителів-оце біда. Читаючи коменти дітей та батьків Ратнівської школи про якусь Котко і окремих вчителів то жах бере . От там Поповичу непочатий край роботи.
Працівник РайВО Показати IP 31 Серпня 2011 10:22
Ваша Котко Л.І. не дружить не тільки з комп'ютером, а й з головою.
Дейл Показати IP 3 Вересня 2011 08:39
А я вам говорив Ліда Іванівна що вас ненавидять не тільки в школі, а в селі батьки .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus