USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Волинські ветерани-афганці відпочивають у Криму взимку. ФОТО

7 Жовтня 2013 15:28
Отримати путівку в санаторій влітку учасникам бойових дій з Волині практично неможливо. Про це розповів голова обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович.

Питання соціального захисту учасників бойових дій обговорювали під час засідання громадської ради при облдержадміністрації, що відбулося 7 жовтня.

Як розповів Григорій Павлович, учасникам бойових дій путівку в санаторій з травня по вересень взяти практично неможливо, позаяк їх у цей період санаторій реалізує на комерційній основі. Таким чином, волинянам доводиться відпочивати в Криму лише в найхолодніші місяці.
Також він повідомив, що у тендерах часто здобувають перемогу санаторії з неякісним обслуговуванням. І як громадська організація, спілка не може впливати на це.



Мовець розповів, що Волинська обласна організація Української спілки ветеранів Афганістану самотужки, без жодної копійки з держбюджету, будує базу відпочинку на озері Світязь. Роботи виконані на 30%. Вже збудували два корпуси, отримали дозвіл на підключення електроенергії. Таким чином, протягом 4-5 років волинські учасники бойових дій матимуть власну базу відпочинку.

Громадська рада рекомендувала представникам департаменту соціальної політики населення облдержадміністрації порушити клопотання перед кабміном та профільним міністерством про закупівлю путівок для санаторно-курортного лікування пільговиків у санаторіях «Лісова пісня», «Пролісок», «Турія», про передачу департаменту соцполтіики облдержадміністрації повноваження щодо закупівлі цих путівок. Також рекомендували посприяти обласній організації ветеранів Афганістану щодо завершення будівництва оздоровчого центру на озері Світязь.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus