USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинського журналіста змушували обманювати на камеру

19 Травня 2014 15:31
Донецькі бойовики використовують викрадених журналістів для монтажу фальшивих сюжетів для російських телеканалів. Їх змушують розповідати на камеру про нібито мирних жителів з "Народного ополчення" та "приязне ставлення" сепаратистів до заручників.

Про це розповіла сестра звільненого з полону волинського журналіста Сергія Шаповала, Катерина, - повідомляє «Сегодня».

З її слів, 26 квітня бійці «Народного ополчення» захопили Сергія в полон, весь цей час вони тримали його на восьмому поверсі ОДА Донецької області. І, хоча у сепаратистів було багато заручників, Шаповала вони тримали в «камері-одиночці» - окремій кімнаті, з матрацом на голій підлозі і відром замість туалету. Годували раз на добу, але в останні два дні не давали ні їсти, ні пити.

«Сергій поїхав на Схід готувати репортажі про сепаратистів, хотів записатися в «Народне ополчення», але його схопили, довго катували і навіть могли вбити. До нього часто приходили якісь журналісти, і, після допитів, змушували говорити на камеру наперед заготовлені тексти про те, що сепаратисти - це мирні жителі і у них немає зброї. Відеролики випускали на телеканалах «Народне ополчення Донбасу і «Анна-ньюс» з російського ТБ. Як він зізнався мені особисто, його били електрошокером, порізали долоні і примушували писати про мирних жителів з «Народного ополчення». Готові репортажі Сергій відправляв у волинську редакцію», - розповідає Катерина Шаповал.

Крім цього, сепаратисти відібрали у Сергія всі особисті речі, одяг, а замість цього одягли на нього футболку з символікою "народного ополчення".

До слова, як повідомляє ZAXID.NET, 25 квітня слов'янські терористи захопили у полон львівського журналісьта Юрія Лелявського, де він пробув до 9 травня.

12 травня Лелявський дав прес-конференцію, на якій, зокрема, розповів, що до полонених сепаратисти ставилися приязно, жорстко поводились тільки з військовими та міліціонерами.

"Нас годували два рази на день. Переважно це була домашня їжа. Давали склянку чаю", - сказав тоді Лелявський.

Також він заявляв, що люди, котрі діють у Слов'янську, не є сепаратистами, а їхні дії підтримує 90% населення міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дончанин Показати IP 19 Травня 2014 21:50
Здесь имеется два симпатичны места: 1)он сидел в плену в одной футболке, так ему вместо его одежды выдали футболку, т.е. в футболке, но без трусов. Общался с журналистами тоже в таком виде? 2) Освободили мужика 9 мая, а 12 мая он продолжал врать, боясь того, что его казнят. Да, велико всемогущество "сепаратистов".
Булатов до Дончанин Показати IP 19 Травня 2014 23:30
коментар було видалено
Дончанин до Булатов Показати IP 19 Травня 2014 23:39
Знаешь, когда все успокоится, приезжай, не пожалеешь! Там сосновый лес, река, соленые озера, куча домов отдыха. Так что, там есть, где остановиться и отдохнуть. Да можно и съездить посмотреть Донецк, Харьков, Луганск.
чув Показати IP 20 Травня 2014 08:21
Казали що у Слав'янську був, а виявилось що у Донецьку...Гарний піар...А тепер скільки матеріалу понаписує, інтерв'ю роздасть... Він одне каже, сестра інше, а дружина своє - хоч би домовились що казати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus