USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинському герою посмертно присвоїли почесне звання

18 Серпня 2013 11:34
Сесія Іваничівської райради вирішила присвоїти звання «Почесний громадянин Іваничівського району» вчителю-герою Юрію Миколайовичу Лелюкову, пише «Волинь-нова».

На дев’ятнадцятій сесії Іваничівської районної ради шостого скликання депутати обговорили кандидатури, які надійшли до районної ради з відділу освіти райдержадміністрації, районної ради, організації ветеранів України та Братства ветеранів ОУН–УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура, йдеться у повідомленні.

Із трьох запропонованих претендентів і на президії, і на сесії депутати одноголосно вирішили присвоїти звання «Почесний громадянин Іваничівського району» вчителю Іваничівської середньої школи №2 Юрію Миколайовичу Лелюкову (посмертно).

Передбачену положенням грошову винагороду у сумі дві тисячі гривень вручать на урочистості з нагоди Дня незалежності України дружині героя Ларисі Валентинівні.

Нагадаємо, у липні цього року Іваничівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня №2 присвоїли ім’я Юрія Лелюкова.

Довідка. 29 листопада 1983 року Юрій Лелюков трагічно загинув, врятувавши 26 дітей. Під час уроку, де він розповідав і показував дітям принцип дії гранати, одна з гранат виявилася не навчальною, а бойовою. За чотири секунди, що лишалися до вибуху, Юрій Миколайович прийняв найважливіше у своєму житті рішення – закрив гранату власним тілом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 18 Серпня 2013 12:07
Так, це дійсно герой. Земля йому пухом,небагато б так вчинило.А як жаль,такий молодий.
Вчителька Показати IP 18 Серпня 2013 23:01
І оце таку премію заробила дружина в сумі дві тисячі ? позор,ганьба!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus