USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинських дітей влітку оздоровлять, але не всіх

27 Травня 2015 11:39
Цього літа планують оздоровити 30% дітей в області, віковий бар’єр підняли до 17 років. Особливий акцент - на малозабезпечених та дітях із сімей учасників АТО – їх оздоровлять усіх.

Про це йшлося під час розширеного засідання обласної міжвідомчої комісії з питань організації та проведення оздоровлення і відпочинку дітей сьогодні, 27-го травня, в овальній залі обласної ради.

Заступник голови волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець повідомила, що цього року не буде фінансування від соцстраху, бо так передбачає законодавча база. А оздоровлювати дітей будуть з 7 років та до 17 років, а не так, як торік – до 16. Такі зміни пов’язані з минулорічними рекомендаціями прокуратури.

Як доповів голова комісії з реорганізації управління у справах молоді та спорту ОДА Ігор Дмитришин, готовність таборів, які розпочнуть свою роботу з 1-го червня, становить 90%.

«На оздоровлення та відпочинок дітей із міських та районних бюджетів запланували виділити майже 8 мільйонів гривень, з обласного – понад 16 мільйонів. Також планують долучити майже мільйон гривень спонсорських коштів. У 2015 році працюватиме 10 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку різних форм власності та підпорядкування, у яких плануємо охопити оздоровленням та відпочинком майже 5 тисяч дітей. Загалом, у планах - оздоровити понад 37 тисяч осіб», - інформує Дмитришин.

Під час засідання стало спірним питання про те, що з Ратнівського району дітей хочуть відправити на відпочинок у місто Скадовськ Херсонської області. Представники району повідомили, що тендерні процедури вже пройшли й отримали 60 путівок.

«Я прошу, аби до вечора ви надіслали мені інформацію про тендерні закупівлі. Окрім того, хочу бачити всю детальну інформацію про те, хто відповідає за відправку дітей, маршрут, якими населеними пунктами будете їхати, хто буде супроводжувати – усе детально. Бо щось у мене серце болить. Це - далекий шлях, а безпека повинна бути понад усе!», - наголосила Мишковець.

Зауважимо, що на оздоровлення дітей виділили кошти з державного, обласного і районних бюджетів. Втім, владці Іваничівського району не передбачили фінансування. Пояснювали це тим, що у них - складна економічна ситуація й невиконання бюджету.

З цього приводу заступник голови ОДА повідомила, що складний економічний стан не лише у них в районі, а й в країні загалом, втім, усі інші на Волині знайшли кошти. Тому Світлана Мишковець зобов’язала напрацювати пропозиції та надіслати їй вже цього дня.

Окрім матеріальних, виникли й проблеми з вірусними захворюваннями. Представники санепідемслужби повідомили, що є 6 потенційно-небезпечних оздоровчих пришкільних табори, де зафіксували віруси гепатиту та віспи, зокрема в Ковелі, Старовижівському та Горохівському районах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus