USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинських інвалідів фінансуватимуть попри дефіцит бюджету

24 Лютого 2015 13:05
Попри те, що бюджет області на 2015 рік є суттєво меншим, ніж у 2014 та 2013 роках, у ньому передбачені кошти на реалізацію програм допомоги для людей з особливими потребами Волині.

Про це стало відомо під час засідання комітету ГО інвалідів Волинської області при громадській раді облдержадміністрації сьогодні, 24 лютого.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що головним завданням є налагодження тісної співпраці з громадськими середовищами для того, аби вирішити проблеми інвалідів області. Разом з тим він доповів, що така співпраця тривала і минулого року, незважаючи на те, що бюджетна ситуація була не такою сприятливою, як у минулі роки. Попри це, очільник Волинської ОДА, пообіцяв максимальне сприяння в рамках реалізації бюджетних програм для інвалідів Волині. З його слів, на це вже закладені відповідні кошти з обласного бюджету.

Завданням громадських об’єднань інвалідів Волині, на думку Гунчика, – ставити завдання перед владою та вимагати їх виконання.

«Чиновники зобов’язані приймати до виконання ці завдання та вирішувати ваші проблеми. Тісна співпраця, спілкування, постійний контакт на простягнута рука одне одному – це все ще раз підтверджує те, що спільно ми можемо вирішити велику кількість проблем. Я вам гарантую, що ця роботая з боку ОДА буде пророблена максимально».
Наостанок він зауважив, що цією роботою буде опікуватись заступник голови ОДА Світлана Мишковець. А питанням бюджету голова Волинської облдержадміністрації буде займатись спільно з головою облради Валентином Вітером при підтримці громадської ради.

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Пирожик зауважив, що, зважаючи на те, що в країні триває військова агресія Росії проти України, ряди осіб з обмеженими можливостями можуть поповнюватись. В зв’язку з цим посадовець закликав комітет стати осередком спілкування цих осіб, які мали б підтримку та можливості реабілітації.
Голова ГР при ОДА Ігор Дильов стверджує, що громадська рада – це саме той майданчик, навколо якого можуть зібратись ГО і конструктивно працювати. Адже, з його слів, окремі громадські діячі складають щось на кшталт «списку побажань до Діда Мороза», в той час як потрібен чіткий механізм реалізації та конкретні вимоги. Зі слів Ігоря Дильова, слід напрацьовувати механізми реалізації програм співпраці та допомоги. Мовляв, саме тоді простіше буде працювати над їх втіленням.
Депутат облради Роман Карпюк зазначив, що сьогодні особи з обмеженими можливостями становлять 14% всього населення планети. Будучи ректором Академії рекреаційних технологій та права, він зауважив, що за час роботи організація співпрацювала з низкою інших країн та організацій. А в рамках візиту в Китай депутат не знайшов там жодного будинку, не адаптованого для людей з особливими потребами. З його слів, індустрія допомоги інвалідам настільки здешевлена, що кожна людина може почувати себе повноцінним членом суспільства.
Що стосується України, то і в нас держава йде назустріч в аспекті реалізації програм, які дійсно допомагатимуть людям з особливими потребами. Разом з тим, такі люди, зі слів Карпюка, не падають духом та подекуди досягають в житті більшого, ніж інші. Яскравим прикладом того, з його слів, є українські паралімпійці, які завойовують чимало відзнак на змаганнях всесвітнього рівня. Депутат розповів історію з життя, коли він разом з чемпіоном Паралімпійських ігор Юрієм Костюком завітав до нього в село. Мовляв, чимало однокласників спортсмена, які не мають вад здоров’я, не досягли навіть частини того, чого добився спортсмен-інвалід.

«Якщо кожен з українців буде відноситись до життя, як ви, то Україні ніякий ворог не страшний», - зазначив насамкінець Карпюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus