USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинських селян «розводять» на цифрове телебачення

27 Липня 2013 22:40
«Агітбригади», які у волинських селах розповідають, що після нового року альтернатив цифровому телебаченню не буде, хочуть нажитися на довірливості людей.

Спеціалісти кажуть, що ажіотаж на послуги цифрового телебачення створюють штучно - до більшості сіл воно «не дотягує».

Про це газеті «Відомості» розповів, директор Волинської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Сергій Семерей.

За його словами, цифрове телебачення на Волині транслюється безкоштовно — рівно 32 програми, й у майбутньому плата за перегляд не передбачена.

«Тому, найімовірніше, ті, хто сьогодні пропонує якусь карточку і вимагає помісячної оплати за можливість приймати цифрове ефірне телебачення, лише хочуть нажитися на довірливості людей», - зазначає зв’язківець.

Сергій Семерей не рекомендує користуватися такими послугами. На запитання, чи варто все-таки громадянам переходити на цифрове телебачення, відповів, що рано чи пізно доведеться це зробити, адже аналогове ефірне телебачення працюватиме лише до червня 2015 року.

Щодо супутникового ТБ, то Сергій Іванович коментувати не став, оскільки Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення не надає послуг із супутникового мовлення, проте спеціаліст каже, що, ймовірно, воно й надалі працюватиме, можливо, кількість відкритих (некодованих) українських каналів зменшиться.

«Обов’язковою умовою переходу на цифрове телебачення є придбання приймача стандарту DVB-T2, так званого телетюнера, який тепер коштує в межах 540-600 гривень і продається на ринках, у магазинах електроніки та побутової техніки», — пояснює Сергій Семерей. — «Також необхідна кімнатна або зовнішня антена дециметрового діапазону (залежно від віддалі до ретранслятора), якщо така не була встановлена для аналогового телебачення».

Серед переваг цифрового телебачення Сергій Іванович називає більшу кількість каналів і вищу якість зображення та звуку. «Але на сьогодні на Волині не всюди можлива трансляція цифрового телебачення, — зауважує Сергій Іванович. — Є такі точки, де прийом ускладнений».

Зазначимо, що про представників фірм, які пропонють послуги цифрового телебачення у селах області, повідомила редакцію «Відомостей» читачка із села Озютичі Локачинського району, зазначивши, що спочатку представники фірми пообіцяли, що цифрове телебачення - послуга безкоштовна.

«Ми лише заплатили по двадцять гривень, і нам видали якісь картки. А через день зателефонували і сказали: потрібно сплатити 170 гривень за підключення плюс по 85 гривень кожного місяця», - розповіла жінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
sddafsad Показати IP 27 Липня 2013 23:32
Вони вже в Луцьку ходять
поліщук Показати IP 28 Липня 2013 12:09
Всі ці тюнери - чистої воли развод. Прикупив - в Луцьку не тяне, завіз в село теж по нолях, хоча покриття, якщо послухати рекламуючих, повинне бути, адже недалеко (15км.) нову вишку поставили. Добре що їх (тюнери) приймають назад в магазині. А так би 540 грв. "псу під хвіст", краще за ці гроші поставити тарілку.
Сolonel Показати IP 28 Липня 2013 12:26
НЕ ПОКАЗУЄ! Влада перед виборами вирішила трошки попіаритись! Тепер чекайте слідуючих виборів. Тоді почнеться трансляція і буде нормальний сигнал! А зараз куди не звертався...нуль реакції. За трансляцію сигналу на Волині відповідає "Київзеленбуд". Там видно найкращі спеціалісти в галузі телерадіоелектроніки. Будемо чекати, можливо, з часом цю відповідальну справу доручать Луцькому водоканалу чи мясокомбінату от тоді .....
Ковельчанин Показати IP 28 Липня 2013 14:06
Більша кількість каналів ще не означає автоматично кращого інформаційного наповнення ефіру. Із всіх цих каналів, що є додатково в цифрі порівняно з аналогом, лише канал "Мега" ще більш-менш цікавий. Все інше - інформаційна помийна яма.
TheРоман Показати IP 28 Липня 2013 14:13
Навіщо взагалі телебачення? :) В мене навіть телевізора нема)))
андрiй76 Показати IP 29 Липня 2013 11:44
Тільки тарілка...Або хороший,швидкісний інтернет який не "глючить"і дивись собі,що хочеш...
Колян до андрiй76 Показати IP 29 Липня 2013 15:59
Ну-ну, тарілка. А коли бабуся в селі не зможе глянути свій улюблений серіал, бо Інтер змінив частоту або пішов на інший транспондер, що їй тоді робити з тарілкою? А з тюнером мороки ніякої, включив, настроїв, і дивишся.
Тодось до Колян Показати IP 5 Серпня 2013 20:06
До першої файнойї грози чи кидка напруги в електромережi.I чого спiшити. Вiдключать аналог, якщо, тодi можно буде щось i думати.За два роки ще стiльки пятниць буде.
Петро Показати IP 29 Липня 2013 11:54
Потрібно дуже уважно читати інструкцію із підключенння, або попросити когось(хто користується), щоб підключив. Якість показу ( на в"їзді в Луцьк зі сторони Вол.Волинського) ПРЕКРАСНА .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus