USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинським ПТУ потрібно співпрацювати з роботодавцями

28 Серпня 2013 18:52
Не тільки держава повинна займатись підготовкою професійних кадрів – мотивувати до співпраці потрібно і роботодавців. Про це під час розширеного засіданні колегії управління освіти і науки облдержадміністрації розповів Олександр Курилюк.
«Наразі, маємо хороші приклади співпраці, коли є замовлення від потужного підприємства для підготовки робітників. Це вже дає результат», - сказав заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк.
Також, він зауважив, що потрібно відійти від стереотипів професійно-технічної освіти і зрозуміти, що підготовка кваліфікованих кадрів повинна відбуватись не лише за бюджетні кошти. Адже на сьогоднішній день 90% фінансується державою. «Наприклад, в країнах Європи, зокрема в Німеччині, держава фінансує лише третину бюджету закладів професійно-технічної освіти. Решта – кошти роботодавців та профспілок. Таку модель потрібно запроваджувати і у нас», - резюмував очільник.
Що стосується того, як на Волині реалізується право випускників на перше робоче місце, Олександр Іванович розповів, що зараз відбувається активна співпраця з потужними волинськими підприємствами, такими як «Модерн-Експо» та «Кромберг енд Шуберт», які вже ладні замовляти для себе підготовку фахівців. Та на це є певні вимоги і велике питання полягає в тому, чи спроможні наші освітні заклади готувати майбутніх спеціалістів, відповідно до цих норм.
«Ми розуміємо, що роботодавців потрібно стимулювати до співпраці. Наприклад, це можуть бути пільги, економічні важелі. Тоді, звичайно, роботодавець буде створювати робочі місця та підтримувати молодих спеціалістів. Так працює увесь світ», - резюмував Курилюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus