USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Для перших волинських ПТУ вже перерахували кошти

10 Березня 2016 21:52
Враховуючи складну фінансову ситуацію професійно-технічних училищ області, які залишили без державного фінансування, депутати Волинської облради внесли зміни до обласного бюджету, що передбачають виділення 6,8 мільйона гривень 5 закладам профтехосвіти на погашення заборгованості по зарплатах за 2 місяці. За станом на 17:00 на сесії Ковельської міської ради вже затвердили передачу коштів місцевим ПТУ.

Початок бюджетного року став ударом для представників профтехосвіти: їх зняли з державного фінансування, перевівши на місцеве. Як зазначила заступник начальника обласного управління освіти Людмила Плахотна, ПТУ, які розташовані в містах обласного підпорядкування, переведені на місцеві бюджети. Таких в області є 10, з них 5 – у Луцьку. Луцька міська рада передбачила в своєму бюджеті 42 мільйони гривень на ці заклади. І хоч цієї суми недостатньо, та все ж це краще, ніж нічого.

Решту 5 ПТУ (2 в Володимирі-Волинському, 2 в Ковелі і 1 в Нововолинську) мерії не включили в мережу навчальних закладів і не фінансують їх. В Ковелі питання поставили на голосування, але депутати його не прийняли. У Володимирі-Волинському і Нововолинську міські голови одноосібно відмовили ПТУ у фінансуванні, бо в бюджетах не вистачає коштів.

Сьогоді, 10 березня, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що представники п’яти закладів профтехосвіти з різних районів Волині пікетують будівлю обласної ради, нарікаючи на відсутність фінансування. Освітяни скаржилися на нестачу фінансування та неможливість вирішення проблеми з представниками органів місцевого самоврядування.

Пікетувальникам рекомендували спробувати вирішити питання на місцевому рівні, адже облрада не має впливу, наприклад, на мерів міст. Ігор Палиця зауважив, що у Луцьку питання фінансування ПТУ вирішили за кошти міського бюджету. З його слів, облрада робить усе можливе для вирішення питання. Так, він звертався з численними запитами в ОДА. Попри запрошення волинських міських очільників прийти на сесійне засідання, аби спільно з пікетувальниками та представниками обласної влади вирішити спірне питання, градоначальники Ковеля, Нововолинська та Володимира-Волинського проігнорували цю вимогу.

Відтак, голова Волинської облради Ігор Палиця поставив ультиматум: виділити кошти місцевим ПТУ, наголосивши на можливості виголошення недовіри до міських очільників.

Згодом депутати дійшли консенсусу: професійно-технічні училища Ковеля, Володимира-Волинського та Нововолинська, співфінансуватимуть з бюджету області. Депутати внесли зміни до обласного бюджету, що передбачають виділення 6,8 мільйона гривень 5 закладам профтехосвіти на погашення заборгованості по зарплатах за 2 місяці.

Тому ще до закінчення сесії Волинської обласної ради, під час сесії Ковельської міської ради о 17:00 вже затвердили передачу коштів.

Сесія Володимир-Волинської міської ради стосовно цього питання запланована на завтра, 11 березня, на 10:00. Що стосується дати засідання Нововолинських депутатів, то вона ще не призначена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus