USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинський бізнес «підкормлює» біженців зі Сходу

14 Липня 2014 18:52
15 кілограмів сиру, десятки літрів свіжого молока, ряжанки, кефіру та сметани, а також кошти на закупівлю необхідних продуктів для біженців надали вимушеним переселенцям на Волині, які тікають від війни на Сході.

Вчорашній ранок громадської активістки Юлії Вусенко розпочався з телефонного дзвінка. Жінка, яка займається організацією допомоги для біженців зі Сходу України та Криму, розповіла, що до неї звернувся невідомий чоловік та повідомив, що зараз він в Луцьку та привіз трохи молока для сімей біженців:

«Я думала, що це дідусь з села привіз банку молока. Думаю, встану заберу його і занесу сім’ї, яка живе поруч».

Цим дідусем виявився власник молокозаводу «Угринів Молоко», депутат Волинської облради Андрій Турак, який привіз машиною коробки з молочною продукцією
Пані Юля розповіла, що в той же ранок ці продукти роздали сімом сім’ям, після чого Андрій Антонович запросив приїхати до нього на підприємство та при необхідності взяти ще.

Як зазначив депутат, номер громадської активістки, яка допомагає біженцям зі Сходу, він знайшов в пресі, прочитавши одну із статей про нелегку долю переселенців. Мовляв, вирішив допомогти людям, які потрапили в біду, оскільки серед них чимало дітей, яким потрібно здорове харчування.

Тому сьогодні, 14 липня, активістка разом з головою фонду «Ефективне суспільство» Іриною Осіповою вирушили в село Угринів, Горохівського району. Тут їх зустрів директор підприємства, який встиг провести міні-екскурсію підприємством та показати своє господарство.

Свіже молоко, ряжанку, сметану, кефір різних видів та сир відвантажили прямо з холодильної камери, куди воно, каже, щойно потрапило з виробництва, яке знаходиться прямо за стіною.
Окрім того, директор «Угринів Молоко» виділив кошти на закупівлю продуктів для біженців. Чоловік зазначив, що його продукція чи не єдина, яка має термін зберігання до 4 днів, оскільки, переконує, в «Угринів Молоко» не використовують консервантів та «Е»-добавок.
Молочну продукцію, яку виготовили сьогодні, громадські активісти тут же розвезли сім’ям біженців.
«Є сім’ї, в яких по 8 дітей, і живуть в місті. В селах ситуація простіша – там продуктами, зокрема і молочними, допомагають місцеві. А для людей, які сильно обмежені в фінансах, купувати свіжу продукцію самотужки досить непросто. Тому така допомога небайдужих людей є необхідною», - пояснює Юлія Вусенко.

Директор «Угринів Молоко» впевнений, що бізнес не повинен стояти осторонь проблем людей, які опинились в життєвій скруті:

«В принципі одна бізнес-структура без проблем може опікуватись однією сім’єю. Це не є сильно накладно».
Тому чоловік планує зробити таку допомогу доброю традицією та при необхідності допомагати продуктами в необхідних кількостях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
угринів Показати IP 14 Липня 2014 19:52
Ну да Турак добра душа ковбаски чого недав?А в мелі люди за копійки на нього роблять.
linda до угринів Показати IP 14 Липня 2014 23:02
не знаю які там зарплати, але продукція дійсно на висоті. правда, в день з вогнем в Луцьку не знайдеш. тому приходиться брати КОМО, коли немає Угринівського. але в мене маленька дитина, мушу шукати (постійно є лише в там-тамі, але це далеко від мене).
серйозно? до угринів Показати IP 15 Липня 2014 00:39
Ну, якщо 1500-3500 гривень для села це копійки, то ви мене вибачте... Скільки ж ви, шановний чи шановна, заробляєте?
Анонім Показати IP 14 Липня 2014 19:53
Вибачте в селі.
луцьк Показати IP 15 Липня 2014 00:06
Ой дядько, добра Ви душа. Але чи варто це робити? Все одно ми, волиняне, для них вороги. Скільки вовка не корми, він все одно в ліс дивиться (народна мудрість).
Анонім Показати IP 15 Липня 2014 01:20
Це не єврейка осіпова того нещасного депутатика який з бондаруками вкрав гроші пенсіонерів із "західінкобанку" теж в депутати милиця оце нечесть!
незнайомець до Анонім Показати IP 15 Липня 2014 09:16
набір слів....навчися розділові знаки ставити, щоб було зрозуміло, що хочеш сказати.
Ковель Показати IP 15 Липня 2014 09:26
Де примітка "Реклама"?
КОМО до Ковель Показати IP 15 Липня 2014 10:38
Нікнейм "КОМО" а не Ковель мав би бути ага ?)
Микола Бабій Показати IP 18 Липня 2014 08:26
100000(як каже Андрій Антонович - "папірців") - на бронежилети, 50000- на кивларові шоломи, ця Людина і її трудовий колектив, надали лише мені, для 51-ї ОРМ. Знаю про 100000- спілці воїнів афганців, по 5000- родичам Горохівчан, які зараз на війні. Бачив черги родичів солдат у його приймальному кабінеті обласного(а по суті - всенародного) депутата. Просив, його благодійність не афішувати(як порядний православний), але яким чином про такий приклад ЛЮДЯНОСТІ дізнаються інші, які також мають такі ж, чесно зароблені "папірці", але ще за них не придбали національної ідеї і не усвідомлюють, якщо ці "папірці" не будуть зараз на Сході, війна згодом буде - на Заході. СЛАВА НАЦІЇ !!! і таким Українцям, з ВЕЛИКОЇ літери, та й моє, батьківське, не значне, але щире - "спаси Бог".
Цікавий Показати IP 16 Вересня 2014 19:41
Якщо він такий скромний то де взялися фото на яких він, Турак позує і в профіль і в анфас?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus