USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський борець з чорнобильською Мадонною святкує ювілей

8 Лютого 2015 21:28
Волинянин Анатолій Лучко відзначає свій 65-річний ювілей. Він досі повен сил та життєвої енергії, а ще займається народним промислом – лозоплетінням.

Урочисте святкування ювілейного вечора Анатолія Лучка, учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, майстра лозоплетіння, члена Товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка у Волинський області, учасника хору «Подвиг» відбулося у конференц-залі Волинського краєзнавчого музею.

Привітати волинянина прийшли його друзі, однокласники та побратими, з якими від долав чорнобильське лихо.

Анатолій Лучко народився 4 лютого 1950 року у селі Боровичі Маневицького району. Після закінчення школи навчався у Львівському політехнічному інституті, на радіотехнічному факультеті, проходив службу в армії у Вірменії. З 1977-го року працював у Міністерстві внутрішніх справ, брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Окрім того, Анатолій Лучко - активний учасник краєзнавчих експедицій по Волинській області.

Аби проілюструвати життєвий шлях волинянина працівники Волинського краєзнавчого музею розгорнули фотовиставку, на якій представлені матеріали про життєвий і творчий шлях ювіляра.

Також у залі представили вироби лозоплетіння.

«Я з восьмого класу цим займаюся, якось завжди вдавалося поєднувати роботу і народний промисел. Пригадую, у восьмому класі зробив із лози ракету, це була моя перша робота. Якщо так приблизно пригадати, то, мабуть, я зробив півтори тисячі плетених кошиків. Мої роботи були представлені на виставках у Дніпропетровську, Луцьку, Києві, Республіці Польща», - розповідає про свої захоплення Анатолій Лучко.
За здобутки ювіляра нагородили грамотами та дипломами, зокрема:

- за вагомий внесок у вирішення питань соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та активну участь у діяльності Української Асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС;

- за участь у I-II Міжнародному фестивалі українського фольклору «Берегиня»;

- за участь у підготовці та проведенні фестивалів авторської пісні та співаної поезії працівників МВС «Світязь»;

- за участь у Всеукраїнському фестивалі народної пісенної творчості і фольклору родинно-сімейних колективів «Роде наш Красний»;

- за перемогу в огляді-конкурсі художньої самодіяльності органів внутрішніх справ Волині, присвяченого 10-ій річниці Незалежності України.

Про свого товариша й однокласника розповів Олександр Клімович.

«Я знаю його ще з села. В школі, пригадую, він добре вчився, але не давав списувати. Звісно, через це я з ним сварився, але ми дружили. Анатолій Лучко - добра і талановита людина, він проявив себе як народний майстер, як правоохоронець, як батько і дідусь, а ще він дуже гарно співає. Я дякую долі за такого товариша», - розповідає Олександр Клімович.
Редакція Інформаційного Агентства Волинські Новини приєднується до вітань й бажає ще десятків літ радісного життя, міцного здоров’я та натхнення до добрих справ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus